De ce transpiră palmele. Cauzele hiperhidrozei palmare și cum poate fi tratată

De ce transpiră palmele. Cauzele hiperhidrozei palmare și cum poate fi tratată  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
De ce transpiră palmele. Cauzele hiperhidrozei palmare și cum poate fi tratată / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Te întrebi de ce îți transpiră palmele? Ei bine, trebuie să știi că hiperhidroza palmară poate avea mai multe cauze. 

Hiperhidroza reprezintă transpirația excesivă, care nu are rolul de a regla temperatura corporală. Aceasta poate apărea pe orice parte a corpului, însă cele mai predispuse sunt palmele și picioarele. Transpirația palmelor este extrem de supărătoare, mai ales în anotimpul cald, când temperaturile crescute o favorizează.

Hiperhidroza poate fi de trei tipuri: indusă emoțional, localizată și generalizată. De asemenea, mai poate fi împărțită și în hiperhidroză primară (apare în adolescență și are o cauză genetică) și hiperhidroză secundară (își face apariția subit și cauza acesteia poate fi o boală – diabet, hipertiroidie).

De ce îmi transpiră palmele?

Hiperhidroza palmară poate apărea la o vârstă fragedă. De cele mai multe ori, aceasta debutează în jurul vârstei de 13 ani și, lăsată netratată, poate afecta calitatea vieții persoanei afectate. Deși pare o afecțiune banală, transpirația excesivă a palmelor are un impact negativ asupra interacțiunilor cu ceilalți oamenii. Poate chiar să afecteze condusul, deoarece cauzează alunecarea mâinilor pe volanul mașinii.

În general, hiperhidroza apare pe fond emoțional și este intensificată de căldură. Cauzele acestei afecțiuni pot fi neurologice, endocrine sau infecțioase.

Boala se manifestă treptat, prin apariția unui episod de transpirație excesivă pe săptămână. În cazul în care aceste episoade vin însoțite de frisoane, ameţeli, greaţă și febră este necesar să solicitați ajutor medical de urgență. Poate fi vorba despre o problemă gravă.

Astfel că, dacă palmele vă transpiră excesiv, fără vreun motiv evident și credeți că acest lucru vă afectează calitatea vieții, nu ezitați să mergeți la medic.

Cum poate fi tratată hiperhidroza palmară?

Singurul în măsură să vă recomande un tratament adecvat este medicul dermatolog. El vă poate recomanda să folosiți deodorante care conțin aluminiu sau clorură de aluminiu. De asemenea, eficiente sunt și antiperspirantele, care au în compoziție clorură de aluminiu hexahidratat.

Excelente sunt și tratamentele pe bază de anticolinergice, care reduc transpiraţia, dar și injectarea toxinei botulinice, o procedură destul de dureroasă în zona palmelor.

În plus, medicul vă poate recomanda simpatectomia toracoscopica, o intervenţie chirurgicală cu rezultate permanente, însă care prezintă alte riscuri precum dezvoltarea hiperhidrozei în alte zone ale corpului ori dezvoltarea unor probleme la nivelul sistemului nervos.

Printre remediile naturiste des folosite în tratarea hiperhidrozei se numără: ceaiul de salvie, uleiul esențial de arbore de ceai și sarea cu zeamă de lămâie.

Ceaiul de salvie este o sursă extraordinară de magneziu și vitamina B, elemente ce reduc activitatea glandelor sudoripare. Uleiul esențial de arbore de ceai poate fi aplicat direct pe piele, după care masați. Mai mult, puteți să vă masați palmele cu un amestec realizat din sare și zeamă de lămâie. În acest fel, activitatea glandelor sudoripare va fi încetinită, potrivit BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel