EXCLUSIV  De ce sunt românii înnebuniți după micii de la Dedulești / video

Agerpres
Agerpres

Sociologul Alfred Bulai a explicat de ce sunt românii înnebuniți după micii de la Dedulești.

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre tabieturile românilor în zilele de sărbătoare și a explicat de ce aceștia sunt înnebuniți după micii de la Dedulești.

„Mi-a povestit cineva o chestie pe care o fac spaniolii. Nu știu dacă se întâmplă peste tot, dar e specifică Spaniei. Fac curățenie în restaurant, lună, iar după aceea aruncă gunoiul pe jos.

Explicația e foarte simplă: Nimeni nu intră într-un restaurant dacă e curat. Nu se așează nimeni la masă. Asta înseamnă că nimeni nu mănâncă acolo. Am fost cu cineva și mi-a zis: Nu mâncăm aici! M-am gândit că e nasol, dar zice: N-ai văzut cum arată? / Ce are, mă? La care îmi zice: E prea curat!

Chiar nu intra lumea. E o chestiune și de cunoaștere comună. La fel și cazul micilor de la Dedulești. Păi de ce se duce lumea acolo? Pentru că au indicator pe șoferul de camion, care dacă i s-a făcut rău o dată, neamul lor nu mai trece pe acolo. Ăia respectă rețeta tocmai pentru a avea clienți. E o cunoaștere comună care se sedimentează și în momentul în care îți creezi un anumit gen de cunoaștere față de un fenomen, o folosești. Sigur, te poți păcăli, dar în fond ăsta e motivul pentru care simți să iei din același loc, pentru că nu vrei să riști.

Alt exemplu, la târguri, dacă vezi pe cineva că e în fiecare duminică acolo, ai încredere mai mare. Dacă te duci într-o piață și-l vezi prima dată, te poți gândi că nu o să-l mai vezi vreodată după ce cumperi ceva de la el.

E o chestie de cunoaștere, am pornit de la sărbătoare și am ajuns la mâncare, ca adevărații români. Ăsta este sindromul sărăciei la români - sărbătoarea înseamnă mâncare multă, să fie mâncare pe masă“, a precizat, la DC News, sociologul Alfred Bulai.

„Să ne fie masa, masă, să ne fie casa, casă, ca în Plugușorul“, a spus Val Vâlcu.

„Pentru că, jumătate din an ai mâncat urzici și cartofi“, a adăugat Alfred Bulai.

„Ca să mănânci acum urzici, trebuie să dai mai mulți bani ...“, a mai zis, în glumă, Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel