De ce se duc toți membrii Familiei Regale la Balmoral. Regina a murit

Foto: Instagram Royal Family
Foto: Instagram Royal Family

Un anunț de presă ar urma să aibă loc și la ora 21:00 a României. 

Update. Palatul Buckingham a anunțat decesul Reginei Elizabeta

"Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", anunță reprezentanții Familiei Regale pe site-ul oficial. 

--

Ce se va întâmpla în ziua în care va muri Regina?

Un scurt buletin va fi publicat de la Palat înainte de moartea Reginei sau la scurt timp după. În noaptea morții tatălui ei, Regele George al V-lea, Palatul a anunțat: „Viața Regelui se îndreaptă pașnic spre încheiere”. Cu două zile înainte de moartea Reginei Victoria în 1901, instituția vremii a transmis: „Regina suferă de o mare prostrație fizică, însoțită de simptome care provoacă multă anxietate”.

The Guardian a raportat anterior că, după moartea ei, Reginei i se va alătura medicul ei senior, profesorul gastroenterolog Huw Thomas, care va fi responsabil de cine intră și iese din camera ei și când informațiile despre moartea ei ar trebui făcute publice.

Cine îl va contacta pe premier în legătură cu moartea Reginei?

Potrivit The Guardian, Sir Christopher Geidt, secretarul privat al Reginei, va fi persoana responsabilă cu informarea primului ministru cu privire la decesul Reginei. Cuvântul de cod „London Bridge” va fi folosit pentru a anunța decesul ei oficialilor, funcționarii publici fiind așteptați să spună „London Bridge a căzut” pe liniile securizate.

Când regele George al VI-lea a murit, codul era „Hyde Park Corner”, fiind folosit pentru a împiedica operatorii de la centrală să afle. Centrul de răspuns global al Ministerului de Externe va împărtăși apoi știrile celor 15 guverne din afara Marii Britanii, unde Regina este, de asemenea, șeful statului, și celor 36 de națiuni din Commonwealth.

De unde va ști publicul că regina a murit?

Un anunț va fi difuzat mai întâi către agenția de presă globală Press Association și restul mass-media din lume simultan. Conform tradiției, un lacheu în haine de doliu va ieși din Palatul Buckingham și va fixa pe porți un anunț cu margini negre. Un șevalet care anunța moartea Prințului Philip a fost plasat în afara Palatului Buckingham, după moartea acestuia, pe 9 aprilie 2021.

„În timp ce face acest lucru, site-ul web al palatului va fi transformat într-o singură pagină sumbră, arătând același text pe un fundal întunecat”, explică The Guardian, citat de Elle.

Un sistem de transmisie de alerte radio cunoscut în mod obișnuit ca „Șobolani” va fi, de asemenea, activat, care este o alarmă de război.

În 2011, șeful difuziunii BBC Radio 1, Chris Price, a scris pe Huffington Post: „Dacă auziți vreodată „Haunted Dancehall (Nursery Remix)” de Sabres of Paradise la Radio 1 de zi, porniți televizorul. „Tocmai s-a întâmplat ceva groaznic.”

Dacă se așteaptă moartea Reginei, știrea se va răspândi mai întâi prin canalele TV principale, toate programele canalelor BBC fiind întrerupte pentru a afișa fluxul BBC One, care va arăta decesul ei. Moderatorii de știri vor fi de așteptat să poarte costume și cravate negre pe care le țin în așteptare cu ei în orice moment. Într-adevăr, când Prințul Philip a murit, cititorii de știri au fost văzuți pe BBC îmbrăcați în negru.

De asemenea, piloții sunt așteptați să anunțe decesul în timpul zborurilor lor și toate emisiunile TV de comedie nu vor fi difuzate decât după înmormântarea ei.

Ce se va întâmpla în orele după moartea Reginei?

S-ar putea să sune morbid, dar publicațiile de știri din întreaga lume au pregătite necrolog, care va fi publicat la aflarea știrilor despre moartea Majestății Sale.

Steagulele vor flutura în bernă în Marea Britanie (cum era și cazul când ducele de Edinburgh a murit) și se zvonește de câțiva ani că muncitorii vor fi trimiși acasă mai devreme. Deși acest lucru nu a fost încă confirmat, publicul a fost sfătuit în ultimul an să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, așa că se presupune că o mare parte a forței de muncă va fi deja acasă.

Ziua morții Reginei va fi urmată de o perioadă de doliu de 12 zile. În acest timp, trupul Reginei va fi mutat la Palatul Buckingham și se vor face pregătiri pentru înmormântarea de stat. Arhiepiscopul de Canterbury va fi responsabilă de procedurile de înmormântare. Sicriul Majestății Sale va rămâne în  Westminster Hall timp de patru zile. Anterior, acesta era cazul pentru ca publicul să-și poată aduce omagiul.

După această perioadă, este de așteptat ca trupul ei să fie în sfârșit depus în capela Sf. George de la Castelul Windsor. Acolo sunt înmormântați și Regina Mamă și Regele George al VI-lea.

--

Vom reveni cu detalii ale anunțului de presă de la ora 21, ora României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel