De ce să pui ouăle într-o tavă pentru cuburi de gheață și să le congelezi. Trucul excelent

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Tu știi de ce ar trebui să congelezi ouăle? Trucul acesta este excelent.

Dacă vrei să poți păstra alimentele în stare proaspătă mai mult timp, poți să le congelezi. Dacă ai prea multe ouă acasă, îngheață-le pentru a le putea folosi mai târziu. Sparge ouăle şi pune-le în tava pentru gheaţă. De asemenea, ai putea amesteca toate ouăle într-un bol şi apoi să le torni în tavă. Bagă tava în congelator. Scoate ouăle atunci când ai nevoie de ele.

Fructe congelate

De asemenea, poţi congela și fructele care îţi plac. Taie-le în bucăți şi apoi pune-le la congelator, într-o tavă pentru gheaţă. Poţi face un cocktail sau o băutură delicioasă, la care să adaugi fructe congelate delicioase, potrivit suntgospodina.net. De asemenea, poţi adăuga struguri congelaţi sau alte fructe în băuturi, dar le poți folosi și pentru anumite prăjituri de casă.

Cuburi de gheaţă clare

Dacă doreşti să ai cuburi de gheaţă perfect curate, apa pe care o foloseşti trebuie să fie fiartă de două ori.

Sosuri congelate

De asemenea, ai putea să congelezi chiar și ketchup-ul sau alte sosuri care îţi rămân. Vor fi la fel de bune după ce le decongelezi.

Cum congelezi cartofii pai pentru prăjit

Curăţă şi spală cartofii pe care planifici să îi congelezi. Taie-i la dimensiuni potrivite (pot fi şi wedges) şi lasă-i pentru 10 minute în apă cu zeamă de lămâie/oţet. După, usucă-i cât mai bine folosind prosoape de hârtie. Prăjeşte cartofii în baie de ulei pentru câteva minute.

Timpul de prăjire până când sunt gata de scos şi congelat este relativ, deoarece cu cât uleiul este mai fierbinte şi cartofii sunt mai puţini, cu atât se fac mai repede, potrivit retetepractice.ro. Oricum, prăjeşte porţii mici de cartofi pai, încât să nu scazi temperatura uleiului prea mult. Cartofii sunt gata când încep să se ridice la suprafaţă şi devin uşor translucizi.

Scoate-i pe prosoape de prosoape de hârtie absorbante sau pungi de hârtie şi lasă-i să se răcească complet. În răstimp, pregăteşte următoarele porţii. Mai departe, procedează similar ca în cazul congelării fructelor: Întinde cartofii preprăjiți pe o tavă cât mai mare, dar care să încapă în congelator.

Dă cartofii la congelator pentru 15-20 minute, apoi scoate tava. Scoate cartofii şi pune-i în pungile în care îi depozitezi şi dă-i înapoi la congelator până când vei vrea să prăjeşti cartofi. Dacă mai ai cartofi de congelat, repetă procedeul, dându-i la congelator pe tavă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel