De ce nu trebuie să plantezi un nuc în curte. Vei fi în pericol! Nu știai asta

Umbra nucului este o binecuvântare pe timp de vară, însă, din bătrâni, există câteva superstiții în ceea ce-l privește. De ce nu ar trebui să îl plantezi în curte. 

În tradiţia populară, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui, cum ar fi naşterea unui copil. O altă superstiţie spune că nu este bine să plantăm nuci, întrucât atunci când trunchiul pomuluiva ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a planta, persoana respectivă va muri.

De asemenea, se spune că oamenii care au nuc în curte şi stau multă vreme la umbra lui pot să moară "înainte de vreme". Însă acest fapt rămâne la categoria "vorbe din bătrâni". De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc, pe care le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri. 

Superstițiile au existat dintotdeauna și se transmit din bătrâni. Așadar, nu există un motiv real pentru care nu ar trebui să ne plantăm în curte un nuc, mai ales că, pe timp de vară, este o binecuvântare, prin umbra răcoroasă pe care ne-o oferă.

Vezi și: De ce să pui o felie de măr în ciorbă. Trucul secret folosit de bucătărese

De ce nu este bine să plantezi un brad în curtea casei. Este mai rău decât credeai!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel