De astăzi, medicii de familie nu mai dau trimiteri şi nici reţete compensate

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţă că începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţă că începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

În urma deciziei medicilor de familie, pacienţii vor trebui să plătească pentru consultaţii, dar şi să achite integral reţetele eliberate de aceste cadre medicale.

Medicii vor consulta pacienţii pro bono. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor şi vor elibera reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele.

Prima dată, medicii de familie au protestat în data de 15 noiembrie 2017 în Piaţa Victoriei faţă de birocraţia din sistemul medical, acuzând faptul că din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentanţii medicilor au avut o întâlniere cu premeireul Mihai Todose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în care li s-a promis că se vor rezolva problemele din sistem.

[citeste si]

"Nu mai putem să lucrăm în aceste condiţii de nesiguranţă şi de bătaie de joc. iată că devenim vinovaţii de serviciu. Nu mai avem dreptul să eliberăm trimiteri nefiind în contract cu casele de asigurări, vom acorda consultaţii pro bono, fără să taxăm pacienţii." a declarat Rodica Tănăsescu, preşedinte Societatea Naţională a Medicilor de Familie.

La rândul său, Augustus Costache, purtător de cuvânt CNSAS a declarat "E păcat că pacienţii sunt lăsaţi să sufere din cauza unor revendicări. Pe de o parte unele revendicări s-au rezolvat. Avem o creştere a finanţării medicinei de familie mai mare decât cea acordaă celorlalte specialităţi medicale, pe de altă parte chestiunile care nu s-au rezolvat fie nu se pot rezolva, fie nu ţin de resortul CASS."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel