DarkMarket, cea mai mare PIAȚĂ online din lume, DESTRUCTURATĂ de Europol

europol a destructurat cea mai mare piata ilegala online
europol a destructurat cea mai mare piata ilegala online

Agenția europeană Europol a reușit să destructureze cea mai mare piață ilegală online din lume.

Agenția europeană Europol spune că a închis cea mai mare piață ilegală online din lume, DarkMarket, care deținea serverele în Ucraina și Republica Moldova. Peste 20 de servere din cele două țări au fost sechestrate în cadrul unei operațiuni internaționale conduse de Germania împotriva utilizatorilor platformei ilegale, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

„Datele stocate vor oferi anchetatorilor indicii noi pentru a investiga în continuare moderatori, vânzători și cumpărători”, a spus instituția cu sediul la Haga, într-un comunicat.

Operatorul DarkMarket, cetățean australian

Un cetățean australian despre care anchetatorii cred că este operatorul DarkMarket a fost arestat în apropierea graniței Germaniei cu Danemarca, la sfârșitul săptămânii trecute. Platforma era folosită de peste jumătate de milion de utilizatori din lumea întreagă, inclusiv peste două mii de vânzători, pentru comerțul cu droguri ilicite, bancnote false, carduri bancare furate sau falsificate, carduri SIM anonime sau programe de computer malware.

Potrivit anchetatorilor, DarkMarket era „fără îndoială, cea mai mare piaţă din lume de pe DarkNet, cu aproape 500.000 de utilizatori şi peste 2.400 de vânzători”.

În total, cel puţin 320.000 de tranzacţii au fost efectuate pe platformă, cu criptomonedele Bitcoin şi Monero, iar suma totală s-ar putea ridica la 140 milioane de euro. DarkMarket era utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile, dar pe platformă se mai găseau la vânzare "monede false, date de cărţi de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime sau viruşi informatici", precizează parchetul german, potrivit Bucpress.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel