Daniel Savu: Florian Coldea va fi audiat în Comisia parlamentară de control al SRI

Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al SRI, a comentat, vineri seară, denunțul făcut de Elena Udrea la DNA împotriva directorului interimar al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.

Vezi aici detalii despre denunț: Elena Udrea: L-am denunțat la DNA pe Florian Coldea. Ghiță mi-a spus că șeful SRI mă urăște

Daniel Savu a intervenit telefonic în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Întrebat dacă membrii Comisiei parlamentare din care face parte au de gând să audieze pe cineva în urma dezvăluirilor făcute de Elena Udrea, Daniel Savu a răspuns:

"În primul rând, suntem într-o situație un pic anormală la Comisie, pentru că omul care depusese jurământul în fața Parlamentului și era interfața Serviciului cu Parlamentul, dl Maior, și-a dat demisia. (...) Dl Coldea este ofițer de carieră, care, în virtutea legii, a preluat ca interimar funcția la SRI. Noi ne-am propus să îl audiem pe dl Coldea chiar înainte de aceste dezvăluiri, dar am fost opriți de faptul că nu intrase în vigoare demisia. Trebuie să ia act Parlamentul, probabil luni, când se va reuni plenul, de demisia dlui Maior. A fost trimisă la Birourile Permanente, iar plenul va lua act de ea.

Dl Coldea este interimar, avem o problemă, pentru că dânsul este ofițer de carieră, nu este un om care a depus jurământul în fața Parlamentului, dar va trebui să ne asigurăm că legalitatea în perioada asta în care dl Coldea conduce SRI este asigurată, pentru că dl Maior era singurul care lua și mandate și tot la SRI. (...) Avem pe cine audia, dar numai că trebuie să intre în vigoare demisia dlui Maior.

Citește și: Cum a răspuns Kovesi după ce a fost menționată de Udrea în denunț

(...) Afirmațiile pe care le-a făcut dna Udrea despre dl Coldea sunt de competența Parchetului Militar. Deci, noi, Comisia, nu putem să fim organ de anchetă în acest caz. 

(...) Aici este vorba de o anchetă a Parchetului Militar. Noi putem să ne asigurăm dacă în perioada pe care o invocă dna Udrea au fost lucruri ilegale la SRI".

Chestionat care ar urma să fie calendarul acestor proceduri, parlamentarul PSD a explicat: "Calendarul ar fi următorul: în primul rând, plenurile reunite să ia act de demisia dlui Maior și de numirea dlui Coldea ca interimar". 

Întrebat despre date concrete, Daniel Savu a explicat că săptămâna viitoare "sigur vom face o analiză și vom chema conducerea interimară a SRI-ului la o discuție, ca să ne lămurim, dar va trebui să avem și niște capitole în care dna Udrea a făcut niște afirmații, pe care noi nu le putem proba". 

În final, fostul ofițer SRI a spus că a văzut interviul dat de Elena Udrea și s-a declarat "îngrijorat de ce se întâmplă".

Vezi și: Prima reacție a lui Ghiță după denunțul făcut de Udrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel