Dani Mocanu, vizat de un proces exploziv. Premieră în JUSTIȚIE

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Este premieră în justiția românească. Manelistul Dani Mocanu, unul dintre cei mai populari youtuberi de la noi din țară, a fost trimis în judecată în stare de libertate, sub acuzația de incitare la ură sau discriminare. 

Procesul lui va însemna o premieră pentru Justiția din România.

Conform unor surse judiciare citate de gândul.ro,  joi, 2 iulie, dosarul lui Dani Mocanu a fost analizat în camera preliminară, iar instanța a decis începerea procesului. Decizia poate fi contestată în termen de trei zile. ”În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se arată într-un comunicat al Parchetului. 

Incitarea publicului la ură și discriminare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. 

Conform sursei citate, pe lângă filmarea la care se referă instanța, care se numește ”Cwrva” și are 20 de milioane de vizualizări (n.r. i s-a adăugat precizarea de ”pamflet”), există multe alte melodii controversate, precum ”Elveția” care prezintă un îndemn explicit la exploatarea femeii: ”Dacă vrei bani atunci fii un infractor legal, câştigă-ţi diploma de escroc sentimental, pune mâna pe una umblă-i la setări mişto unde un sărut sa coste 2000 de euro, ai vrea un Porsche/ Cayenne sau BMW Seria 7, fă-o pe ea să plece la muncă în străinătate, şi minte-o pe nebună că vrei să îi faci mare nuntă să vezi atunci poftă de muncă sută la sută”.

Decizia cu privire la ștergerea conținutului poate aparține judecătorului care va soluționa cauza, conform Judecătoriei Pitești, care a dat un răspuns pentru sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel