Dăncilă, despre agricultură: Rezultatele sunt încurajatoare

Scutaru Cristina / 29 aug 2018 / 14:18 Salveaza PDF Comentarii
Dăncilă
Descriere foto: Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat că măsurile de sprijin acordate la timp agricultorilor au produs efectele aşteptate. Premierul a menţionat că România a obţinut pentru prima dată peste 10,2 milioane de tone de grâu la recolta de vară, iar estimările privind rezultatele culturilor de toamnă sunt încurajatoare.

„În primele 7 luni ale anului, agricultorii români au beneficiat de 2,29 miliarde de euro din fonduri europene, sume investite efectiv în agricultură şi dezvoltare rurală. Până la sfârşitul anului, în agricultura românească va mai intra încă un miliard de euro şi vom ajunge în acest an la 3,29 miliarde de euro bani europeni pentru finanţarea agriculturii. Rezultatele măsurilor bune din acest sector se văd deja. În ceea ce priveşte recolta de vară, România a obţinut pentru prima dată peste 10,2 milioane de tone de grâu, deşi, după cum ştim, nu a fost un an prielnic agriculturii din punct de vedere meteorologic', a precizat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Rezultatele sunt încurajatoare

Premierul a spus că estimările privind rezultatele culturilor de toamnă sunt încurajatoare, cu impact benefic asupra securităţii alimentare a populaţiei, dar şi din perspectiva ponderii acestui sector şi industriei alimentare în Produsul Intern Brut. 'Anul trecut, de pildă, agricultura a contribuit cu 0,7 puncte procentuale la realizarea creşterii economice a României de 6,9%. Ne aşteptăm ca şi în acest an, în 2018, acest sector să contribuie la creşterea Produsului Intern Brut', a adăugat Dăncilă. Ea a subliniat că pe primele 5 luni ale acestui an a fost înregistrat un excedent comercial de 150 milioane de euro în activitatea de comerţ exterior cu produse agricole, iar agricultura a contribuit cu 8,2% la exporturile totale ale României. 'Iată încă un motiv pentru susţinerea investiţiilor la acest sector din fonduri naţionale şi europene', a mai spus premierul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24