Dancă (PNL), despre ”incidentele în organizarea alegerilor și a tentativelor de fraudare” - video

Ionel Danca
Ionel Danca

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a susținut sâmbătă, 25 mai 2019, o conferință de presă începând cu ora 14.00, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, nr. 1, pe tema incidentelor în organizarea autorităților pentru scrutinele din 26 mai și a tentativelor de fraudare ale acestora.

Revenim cu video:

Ionel Dancă:


”Mâine, 26 mai, cetățenii români sunt invitați să își exprime opțiunile de vot pentru Parlamentul European și să își exprime opinia în ceea ce privește referendumul convocat de președintele României, Klaus Iohannis.

Facem un apel autorităților responsabile de organizarea acestui scrutin, să asigure cele mai bune condiții pentru desfășurarea votului. Avem semnale, pe site-ul lansat de Partidul Național Liberal, www.opreștefrauda.ro , privind numeroase deficiențe, unele majore, în ceea ce privește organizarea scrutinului de duminică.

Principala problemă care ne-a fost semnalată este cea legată de adresa secției de votare în care este arondată persoana care dorește să-și exprime votul. Din cauza restricției impuse în lege privind obligația de a vota în localitatea de domiciliu, doar la secția de votare arondată și din cauza modificărilor și schimbărilor apărute peste noapte în ceea ce privește adresele secțiilor de votare la care sunt arondați cetățenii, multe persoane ne-au semnalat faptul că nu știu, astăzi, unde trebuie să meargă ca să voteze.

Există o adresă unde cetățenii pot afla localitatea, locația în care trebuie să voteze și aceasta este www.registrulelectoral.ro și facem noi, Partidul Național Liberal, această informare, această campanie de informare pe care trebuia să o asigure autoritățile responsabile de organizarea scrutinului de duminică.

Invităm, așadar, cetățenii să intre pe www.registrulelectoral.ro, să introducă numele și CNP-ul pentru a afla adresa secției de votare la care este arondat. Din păcate, nu mulți cetățeni pot folosi acest instrument și de aceea, facem un apel tuturor cetățenilor cu inițiativă, care doresc o participare la acest scrutin electoral pentru alegerile europene și pentru referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, din propria inițiativă, să ajute la informarea celorlalți cetățeni pentru participarea la acest vot. Facem apel la primari, la administratorii de bloc și la orice cetățean care poate ajuta în acest sens, să afișeze la fiecare scară de bloc adresa secției de votare la care este arondată strada respectivă.

De asemenea, în localitățile rurale sau periurbane, invităm cetățenii să indice și să ajute la informarea celor care vor să participe la vot informând asupra adresei secției de votare la care își pot exprima votul.

Mai sunt 24 de ore până la exprimarea votului și în momentul de față nu există indicatoare nici în localitățile urbane, nici în localitățile rurale, indicatoare eficiente, poziționate în loc vizibil pentru cetățeni astfel încât, să se informeze unde este adresa la care pot să-și exprime votul.

Solicităm primăriilor, autorităților publice locale, să ia toate măsurile și să informeze cetățenii cu privire la aceste secții de votare.

Încă o observație pentru cei care vor participa la votul de duminică, atât la alegerile europene cât și la referendum, ne-a fost semnalată o altă chichiță care ar putea obstrucționa rezultatul votului. Cetățenii trebuie să știe că după ce solicită buletinul de vot pentru alegerile europene și cele două buletine de vot pentru referendum, după exprimarea votului trebuie să semneze pentru prezența la vot, altfel, nu este luat în considerare votul la prezență.

Deci, așadar, facem un apel către cetățeni, să fie atenți și să semneze, după exprimarea votului, listele pentru referendum, acolo unde apare numele lor, că și-au exprimat votul și au fost prezenți.

Toate aceste probleme, din păcate, ne arată că autoritățile responsabile de buna organizare a scrutinului de duminică, încă de la început, și-au dorit boicotarea acestui scrutin, în special în ceea ce privește referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis.

De la prima tentativă de obstrucționare a acestui referendum, prin Ordonanța de urgență pusă în dezbaterea publică de Guvern, până la cenzura instituită de CNA în ceea ce privește difuzarea clipului de promovare a referendumului, a președintelui României, Klaus Iohannis și la modul în care Autoritatea Electorală Permanentă a înțeles să informeze cetățenii cu privire la scrutinul care va avea loc duminică, legat de referendum, odată cu alegerile europarlamentare.

De aceea este important ca cetățenii să se informeze, să aibă inițiativă și să participe în număr mare la acest vot pentru că autoritățile publice, din păcate, cele care astăzi guvernează România, nu-și doresc o prezență mare la acest vot.

De asemenea, facem un apel către Poliție și Jandarmerie, pentru că avem numeroase sesizări privind tentativele de fraudă, abuzurile comise în ceea ce privește exprimarea votului de mâine. Pe site-ul www.opreștefrauda.ro, vom pune la dispoziția cetățenilor un formular pentru plângeri penale, acolo unde constată că se încalcă legea și o să vă ofer câteva exemple primite în ultimele ore, câteva sesizări primite în ultimele ore, de posibile fraude care se pregătesc în acest moment, la scrutinul de mâine.

Este cunoscut deja cazul în presă, al unui medic din județul Dolj, localitatea Botoșești-Paia, unde primarul PSD i-a cerut adeverințe false pentru urna mobilă. Îl anunțăm pe acest primar că deja am depus denunț la poliție pentru acest abuz și avertizăm pe ceilalți primari care au în intenție să comită astfel de abuzuri, că suntem pregătiți pentru plângeri penale împotriva lor.

Tot în județul Dolj, la Craiova, angajații companiilor din subordinea primăriei sunt amenințați, dacă vor vota la referendum, că vor fi dați afară și sunt amenințați spunându-li-se că listele de prezență la referendum pot fi verificate și astfel pot fi identificați cei care au votat la referendum și vor fi dați afară.

Mâine, la ora 10:00, în cartierul Craiovița, vor fi adunați angajații de la Regia de Salubritate, din Craiova, unde, vor fi instruiți să nu voteze la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, altfel vor fi dați afară.

De asemenea, pentru că mulți dintre angajații Regiei de Salubritate sunt din localitățile învecinate, sunt chemați la Craiova, pentru a vota la Craiova, pentru a fi controlat votul lor. La fel se întâmplă și cu angajații de la compania de apă din Craiova.

Avertizăm pe cei care comit astfel de fapte în ziua votului, că este o faptă penală și riscă închisoarea. Să nu-și pună pielea la bătaie, la ordinul PSD, la ordinul unui condamnat penal pentru fraudă electorală pentru că vor păți la fel, vor fi anchetați, condamnați pentru toate faptele lor penale, nu vor scăpa nepedepsiți.

În Giurgiu, de asemenea, angajații din companiile din sectorul energetic, controlate de ALDE, sunt anunțați să fie pregătiți pentru deplasare în teritoriu, în județul Giurgiu, în ziua votului, pentru a face campanie și pentru a transporta oamenii la vot, cu mașinile companiei de serviciu.

Avem un caz de la Electrica Serv, unde știm că acești angajați au fost informați că trebuie să desfășoare aceste acțiuni în ziua votului, în județul Giurgiu. Deci, ALDE, acest PSD mai mic folosește aceleași tehnici și aceleași instrumente de șantaj și de fraudă electorală învățată de la frații lor mai mari din PSD. Și ei vor avea aceeași soartă, nu vor scăpa nepedepsiți.

A reapărut în multe locuri din țară practica votului pe bani. În comuna Piatra din județul Teleorman, la Slatina în Olt, li se promite cetățenilor 100 de lei pentru un vot pentru PSD și să nu voteze la referendum și sunt puși să jure pe Biblie și să li se arate poza cu buletinul de vot.

Cerem observatorilor din secțiile de votare să fie atenți și să prevină o astfel de practică cu poza buletinului de vot. Mai mult, sunt, din păcate, și angajatori fie de stat, fie privați, care de teama pierderii unor sinecuri primite de la PSD, obstrucționează exprimarea votului de către angajații lor. La Beiuș, angajaților unei companii, li s-au reținut cărțile de identitate. La Caraș-Severin sau la Isalnița în Dolj, li se promit 100 de lei pentru un vot pentru PSD. Este o faptă penală mituirea electorală și toți cei care au informații în acest sens îi chemăm să facă plângeri penale împotriva celor care vor să îi mituiască.

În continuare avem sesizări pe site-ul www.opreștefrauda.ro și chemăm cetățenii să ne semnaleze astfel de abuzuri și tentative de fraudă, chiar dacă în anumite cazuri deja semnalate autoritățile se fac că plouă.

Am prezentat ieri cazul de la Suceava. Un inspector școlar care amenință un director de școală că dacă nu se liniștește și mai face politică în sat, în comună, iar PSD-ul nu ia sub media pe județ, va fi dat afară din toamnă. Am cerut ministrului Educației și cer, din nou, ministrului Educației, să-l demită pe acest inspector școlar înainte de a vedea dacă PSD a făcut sub media pe județ. Este o practică comunistă, râncedă, care trebuie stârpită, doamna Andronescu, și nu puteți să tolerați așa ceva în sistemul de educație.

La Vrancea, dimpotrivă, baronul Oprișan, nu numai că a recunoscut și a admis că a adunat elevii de clasa XII-a din municipiul Focșani la evenimente în care li s-au împărțit cărți cu semnătura lui, a făcut plângere la Poliție și la Parchet, pentru identificarea autorilor acestui filmuleț prezentat pe www.opreștefrauda.ro.

Cât de nenorocit să fi, domnule Oprișan, să îți bați joc de niște copii care în aceste zile trebuie să își pregătească examenele de Bacalaureat și să îi ameninți cu plângeri la Poliție și la Parchetul General, să îi stresezi doar pentru că cineva, pe moșia ta, a îndrăznit să filmeze un eveniment în care făceați propagandă electorală interzisă. Cât de nenorocit poți să fi, domnule Oprișan, să îți bați joc de acest copil?

Vom oferi asistență juridică copiilor, părințiilor, tuturor celor care doresc în continuare să ducă războiul acesta din Vrancea, care va avea un singur rezultat: Oprișan la lada de gunoi a istoriei. Vrancea nu va mai putea sta sub piciorul baronului PSD și de acest lucru îi este teamă baronului Oprișan și de acest lucru nu va scăpa după rezultatul votului de duminică.

Închei prin a face un ultimul apel tuturor cetățenilor din România, să se prezinte mâine la vot pentru că se alege viitorul României, un viitor în care ne dorim cu toții să trăim așa cum se trăiește peste tot în Europa, în democrații civilizate consolidate. Îi chemăm la vot pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri și pentru a elibera România de astfel de practici nedemocratice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel