Urmărește emisiunea live


Dan Voiculescu: Trei condiții pentru a reveni la normalitate la finalul lui 2019

Dan Voiculescu FOTO AGERPRES
Dan Voiculescu FOTO AGERPRES

Dan Voiculescu a spus care sunt pașii care ne vor ajuta ca la finalul anului 2019 să revenim la normalitate în ceea ce privește societatea românească.

”După ce timp de zece ani, în intervalul 2004-2014, România a fost transformată în "stat mafiot" au urmat alți 4 ani în care, încet dar sigur, sistemul ocult a început să se dezintegreze.

Continuând în această direcție, la finalul anului 2019 am putea consemna revenirea la normalitate a societății românești. Cu câteva condiții:

1. Confruntarea politică – vom avea două momente electorale – să se desfășoare exclusiv cu mijloace democratice (fără "celule de criză" ale unor instituții pe Constituția le obligă la
neutralitate absolută).

2. Managementul economiei naționale să evite excesele populiste și alocările bugetare clientelare (toate guvernările din ultimii 29 de ani au suferit la acest capitol). Măcar de acum
înainte, după alegeri, să nu mai vină potopul.

3. Eliberarea mișcărilor civice de orice forme de presiune politică, economică sau dependente de finanțări obscure. În prezent, stabilitatea unei națiuni este garantată de capacitatea societății civile de a descuraja echidistant abuzurile.

Aceste trei puncte, consolidate cu asumarea concretă și coerentă a calității de membru UE și partener strategic al Statelor Unite, pot constitui premisele sănătoase ale României anului
2019.

Dacă sentimentul național – invocat de toți politicienii pe întreg parcursul anului în care am sărbătorit Centenarul – are măcar un sâmbure de adevăr, ar fi necesar să existe un acord (cel puțin tacit) asupra aspectelor enuntațe”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

VEZI ȘI: Toader, răspuns după reproșul lui Dragnea

 

Violeta Vijulie, laude pe bandă rulantă pentru un ministru din Guvernul Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel