Dan Rădulescu - absenţele nenumărate: Părinţii - în ecuaţia vinovăţiei

Deputatul USR Dan Rădulescu consideră că părinţii poartă o parte din vină când vine vorba despre absenţele pe care le adună elevii cu nemiluita în cataloage.

Absenţele nenumărate pe care le adună elevii şi care umplu cataloagele sunt un fenomen la care contribuie, din păcate, şi părinţii care tolerează sau chiar acoperă lipsa nemotivată a copiilor de la şcoală, consideră deputatul USR Dan Rădulescu. 

 "...cine n-a chiulit, măcar o dată în viața lui, să dea primul cu piatra!"

"Discutam, deunăzi, cu alți profesori, care sunt și diriginți, despre absențele nenumărate de prin cataloage... Că de vină e sistemul, ba că părinții, ba că vremea de afară... Apoi, am întrebat și doi prieteni, plecați de ceva vreme din România, cum e la ei.

[citeste si]

În Anglia, spre exemplu, ziua absentă se penalizează cu 60 lire (316 lei), iar în Olanda, cuantumul amenzii poate ajunge până la 100 euro pe zi (465lei). În plus, dacă acumulezi 16 absențe în patru săptămâni, instituția de învățământ e obligată să sesizeze autoritățile - protecția copilului și primăria...

La noi, la zece absențe nemotivate, minus un punct la purtare. Sau, scrie mamțica o scutire de mână, pe toată sătămâna să fie, ”din motive personale”. Ori, listăm una de pe net, poate avem prin familie un doftor, mă rog, posibilități sunt multe...
Una peste alta, eu n-aș scoate părinții din ecuația vinovăției. Și nici elevii...", a scris deputatul USR Dan Rădulescu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel