EXCLUSIV  Dan Ciachir, dezvăluiri despre vacanțele papilor. Cum evitau urmașii Sfântului Petru căldurile Romei

Foto ilustrativ Vatican, Agerpres
Foto ilustrativ Vatican, Agerpres

Dan Ciachir, scriitor, jurnalist şi expert în religie, a povestit pentru DC News detalii foarte interesante din vacanțele papilor de la Roma.

Presa italiană, în publicația La Stampa, citează două cărți erudite despre vacanțele papilor. Dan Ciachir a povestit pentru DC News amănunte foarte interesante despre cum își petreceau vacanțele urmașii Sfântului Petru, încă de acum foarte multe secole.

”Potrivit cercetătorilor, se pare că Papa Inocențiu al III-lea (1198-1216) este primul pontif care pleacă în vacanță de vară, evitând atât căldurile Romei, dar mai ales aerul ei nesănătos. Localitățile alese de el ca reședințe estivale nu sunt situate departe de Roma.

Ulterior, tot în secolul al XIII-lea pentru a scăpa de scirocco (nr. - vânt mediteranean ce vine din deșertul Sahara) papii din secolul al XIII-lea precum Clement al IV-lea, se duc la Anagni și Viterbo. Actuala reședință de la Castel Gandolfo a fost construită în secolul al XVII-lea, de către Papa Urban al VIII-lea. Este vorba de un palat ridicat lângă lacul Albano, Castel Gandolfo fiind într-o zonă alpină. De atunci, de la mijlocul secolului al XVII-lea, până astăzi, el a devenit reședința predilectă a papilor. În acest Palat în secolul al XIX-lea, Papa Pius al VII-lea aduce un biliard, așezându-l într-o încăpere care îi poartă numele. Tot la Castel Gandolfo, în secolul al XIX-lea, venea un papă pescar pătimaș care își așeza undițele pe malul lacului Albano. 

În anii din urmă s-a construit la Castel Gandolfo și o piscină ale cărui costuri au fost suportate de catolicii polonezi din Statele Unite. În final, Papa Ioan Paul al II-lea, ca și Papa Benedict al XVI-lea, făcea lungi plimbări pe potecile alpine din apropierea reședinței”, a dezvăluit Dan Ciachir pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel