Dâmboviţa: Peste 100 de persoane au protestat în faţa prefecturii pentru susţinerea greviştilor de la Electroaparataj

Peste 100 de protestatari au participat, joi, la un miting în faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru susţinerea salariaţilor de la Electroaparataj ce sunt în grevă de circa o lună.

Organizatorul acţiunii a fost CNS Cartel Alfa Dâmboviţa, iar la protest au participat sindicalişti din ţară şi salariaţi ai Electroaparataj Târgovişte. 'Am venit aici în speranţa prefectului şi a reprezentanţilor statului, pe care îi rugăm la un moment dat să vină lângă noi. Vrem să vă vorbim în stradă despre problemele noastre, despre problemele din mediul privat, despre Legea dialogului social, despre cum se comportă patronii, cum nu avem niciun fel de protecţie prin lege, cum s-a creat România bugetarilor şi România celor care lucrează în mediul privat', a spus preşedintele CNS Cartel Alfa Dâmboviţa, Nicolae Dragodănescu. Sindicaliştii reclamă salariile mici şi lipsa dialogului social.

'Probabil că vor continua greva, am înţeles că adunarea de astăzi este tocmai pentru a decide nominal persoanele care doresc să îşi asume răspunderea luptei pe care o duc (...) Sperăm ca prin acţiunea instituţiilor abilitate ale statului şi în principal a prefectului să se poată desfăşura dialogul social care este blocat acum, nu din cauza sindicatului, ci a reprezentanţilor angajatorului', a declarat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, prezent la mitingul de la Târgovişte.

'Obiectivul acţiunii publice: susţinerea salariaţilor SC Electroaparataj SA, aflaţi în grevă generală din 30 aprilie; protestăm pentru lipsa de norme juridice din sectorul privat ce duce la un tratament discriminatoriu pentru salariaţii din privat, comparativ cu salariaţii din sectorul bugetar, în lipsa mecanismelor de negociere colectivă, blocate prin Legea nr. 62 / 2011 - Legea Dialogului Social; protestam pentru a atrage atenţia decidenţilor politici şi instituţiilor de control ale statului asupra legislaţiei din România care este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul interesului statului român', se arată într-un comunicat al CNS Cartel Alfa Dâmboviţa.

În document se arată că participanţii la miting transmit clasei politice că România nu trebuie să rămână o ţară a muncii ieftine. 'Protestăm pentru a ne apăra dreptul de asocierea în sindicat şi acţiune colectivă, fără îngrădiri instituite prin lege; cerem parlamentarilor români să revizuiască de urgenţă cadrul legislativ existent cu privire la Legea dialogului social precum şi normele juridice incidente în activitatea firmelor offshore; protestăm pentru a transmite politicienilor că nu suntem de acord cu privilegiile instituite pentru ei, prin legi speciale; protestăm pentru faptul că salariul minim din România este foarte mic, taxele sociale plătite de salariaţi sunt foarte mari şi nu se poate asigura un minim de viaţă decentă', mai anunţă sindicaliştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel