Dacia Duster, papamobil pentru Papa Francisc. Amprenta României, la Vatican

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc a primit miercuri un Duster 4x4, modificat special pentru nevoile de mobilitate ale suveranului pontif, arată compania Renault care a oferit și detalii legate de automobilul dăruit în cadrul întrevederii de la Vatican.

Constructorul de automobile Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4x4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor de mobilitate ale Papei.

Vehiculul a fost livrat miercuri la Vatican, de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte-director general Automobile Dacia SA și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, într-o întrevedere cu Francisc.

„Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale", a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

"Papamobilul" are culoarea albă la exterior și bej, în interior, infromează Mediafax. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este prezentată ca fiind foarte confortabilă. Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior.

Mașina a fost considerată "partener de încredere Papei Francisc în timpul vizitei în România", arată reprezentanții companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel