Dacia, creştere spectaculoasă a vânzărilor în Marea Britanie

Dacia Duster
Dacia Duster

Creştere spectaculoasă a vânzărilor Dacia în Marea Britanie. 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat un declin de 3,4% în martie, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit şi a reducerii cererii pentru autoturismele cu motor diesel, transmite Reuters. Livrările au scăzut luna trecută la 458.054 unităţi, în condiţiile în care vânzările de autoturisme cu motoare diesel au înregistrat o scădere de 21,4%, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în martie se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class şi Nissan Qashqai. 

În martie, creştere cu 85,47% faţă de perioada similară din 2018



În martie, Dacia a vândut 7.443 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 85,47% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 4.013 unităţi. 

"Martie este un barometru cheie pentru vânzările de maşini noi, deci acest declin este clar un motiv de îngrijorare. În timp ce producătorii continuă să investească în modele atractive, dotate cu tehnologie de ultimă oră, pentru ca Marea Britanie să obţină toate avantajele din aceste evoluţii, avem nevoie de o piaţă auto solidă, care să încurajeze adaptarea noilor tehnologii. Aceasta înseamnă politici de sprijinire, în special în domeniul impozitării vehiculelor şi al subvenţiilor acordate, pentru ca aceia care cumpără să aibă încredere să investească într-o maşină nouă care le îndeplineşte cel mai bine necesităţile. Mai presus de asta, avem nevoie urgent să încheiem perioada de incertitudini cu privire la Brexit şi să ajungem la un acord privind viitoarele relaţii comerciale", a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2,4% în perioada ianuarie-martie 2018, la 701.036 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus şi Mercedes-Benz A Class. În primele trei luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 10.296 vehicule, în creştere cu 52,13% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 7.182 de unităţi. 

Vânzările de autoturisme noi, recul de 6,8% anul trecut



Vânzările de autoturisme noi în Marea Britanie au înregistrat anul trecut un recul de 6,8%, cea mai puternică scădere anuală înregistrată după criza financiară din 2009, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit şi a reducerii cererii pentru autoturismele cu motor diesel. Aproximativ 2,37 milioane de noi autoturisme au fost înmatriculate în 2018, comparativ cu 2,54 milioane în 2017 şi 2,69 milioane în 2016, în condiţiile în care cererea pentru autoturisme cu motoare diesel a înregistrat o scădere de 31,7% anul trecut, în linie cu tendinţele din Europa. 

În 2018, Dacia a vândut pe piaţa britanică 24.169 vehicule, în scădere cu 3,90% faţă de 2017, când a înmatriculat 25.149 de unităţi. Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel