Cutremur, scenariu devastator pentru Bucureşti. Pronosticul unui expert ONU

Interventie
Interventie

Avocatul Gheorghe Piperea a prezentat concluziile unui simpozion care a fost organizat luni în Capitală, cu titlul "Bucureşti, capitala seismică europeană".

Avocatul Gheorghe Piperea a prezentat, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, concluziile unei întâlniri care a avut loc luni, 4 martie, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti cu tema "Bucureşti, capitala seismică europeană”. Gheorghe Piperea atrage atenţia asupra pericolului major pe care îl constituie un eventual cutremur similar celui din 1977 sau chiar mai puternic asupra Capitalei. 

Gheorghe Piperea a relatat cele spuse în cadrul simpozionului de către Nicolae Steiner, expert ONU pentru medicina de dezastru. Iată ce a scris avocatul Piperea: 

"Prof. Nicolae Steiner, expert ONU pentru medicina de dezastru, a prezentat un scenariu pentru un cutremur de 8 grade pe scara Richter in Bucuresti. Printre altele, din acest scenariu au reiesit: un total a deceselor direct cauzate de cutremur, de 1100 de persoane, un total al victimelor probabile, de 7000 de persoane, dintre care cca 1400 incarcerati; in lipsa de interventie eficienta, in max. 48 de ore, toti acestia din urma decedeaza. Nu sunt suficiente capacitati de cazare a persoanelor sinistrate (nu este acoperit nici macar jumatate din necesar).

"Timpul mediu de reacţie, enorm"

Cel putin 3500 de victime trebuie transportate de urgenta la spital, pentru stabilizare si operatie. Timpul mediu de reactie si de evacuare a victimelor este enorm: 6 ore si 37 de minute. Capacitatea de a opera in primele 24 de ore este suficienta in Bucuresti, cu conditia mobilizarii tuturor echipelor operative. Din pacate, asa cum a fost clar inca de la evenimentul nenorocit de la clubul Colectiv, inca este foarte deficitara capacitatea de tratare a marilor arsi si a pacientilor aflati in stare pre-terminala. In orice caz, reactia autoritatilor (ISU, pompieri, ambulante, transport secundar, spitale de campanie) devine coerenta doar dupa trecerea primelor 24 de ore de la dezastru. In rest, stam bine, caci discutia pro/contra – puscarie prolifereaza intr-o veselie."

Vezi şi: Cutremur: Pericol cu anumite clădiri din București date ca sigure...

EXATLON. Tensiune maximă: Cine se întoarce în România - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel