Cutremur în Italia. 46 de familii, evacuate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un nou cutremur a avut loc în Italia.

Regiunea în care se află caldera vulcanică Câmpiile Flegree, în apropiere de Napoli, a fost afectată miercuri de un nou cutremur, având magnitudinea 3,4, produs în cadrul "roiului" seismic care zguduie zona încă de luni, conform agenţiei italiene de presă ANSA, citată de Agerpres.

Seismul, care a avut loc la ora 08:28, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), a fost resimţit în mai multe cartiere din Napoli şi în unele localităţi din regiune.

46 de familii au fost evacuate

Mulți localnici și-au petrecut a doua noapte afară din cauza seriei de cutremure, dintre care unul cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic din zonă în ultimii 40 de ani.

Până în prezent, 46 de familii au fost evacuate din 27 de clădiri după inspecții structurale. Cele 138 de deținute din închisoarea pentru femei din Pozzuoli au fost, de asemenea, evacuate și transferate temporar în alte penitenciare din Campania.

Premierul Giorgia Meloni conduce miercuri o reuniune interministerială pe această temă.

Zona Câmpiile Flegree, cunoscută și sub numele de Phlegrean Fields în limba engleză, este afectată în prezent de un fenomen bradiseismic, sau de înălțarea solului, iar activitatea seismică din această zonă vulcanică a generat temeri legate de riscul de daune pentru oameni și proprietăți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel