Cutremur de 8 grade în Mexic

Un seism puternic cu magnitudinea de 8 pe scara Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutului American de Geofizică şi Centrului de alerte tsunami din Oceanul Pacific. 

Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Acesta a fost cel mai puternic seism din această ţară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri şi a ucis câteva mii de oameni.

Autoritățile se tem de posibilitatea producerii unui tsunami. Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieşit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

„Este cel mai mare cutremur din acest an. Este un cutremur de suprafață, care s-a produs în ocean, în apropiere de coasta Mexicului. Este un cutremur care ar putea să gerereze și valuri de tsunami. E o zonă foarte activă, se întâlnesc aici mai multe plăci tectonice. Vor fi replici, cu siguranță, și e posibil să fie cu magnitudinea de peste 6”, a declarat Mircea Radulian, director INFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel