Cursul EURO a explodat. Ministrul Economiei: E CLAR că vine CRIZA

Virgil Popescu, ministrul Economiei, susține că România va trece printr-o perioadă de criză. Cursul Euro a atins astăzi un nou maxim istoric. Cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8448 lei/euro.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre perioada de criză prin care va trece România, dar și despre măsurile luate de autorități pentru a reduce impactul negativ de după epidemia de coronavirus. 

”E clar că trebuie să ne gândim și la perioada post-criză. E clar că vine criza, o să dureze o perioadă de timp, dar viața merge înainte, economia trebuie să meargă înainte. De aceea, mesajul meu este clar, susținem întreprinderile mici și mijlocii, susține antreprenoriatul, susținem companiile. 

Ce măsuri sunt luate, concret

Credite cu dobândă zero pentru companii, amânarea la plată a unor taxe și impozite, șomaj tehnic astfel încât să nu pierdem oamenii, de asemenea statul trebuie să-și plătească la timp toate datoriile, să nu mai existe întârzieri de rambursări la TVA, la concediile de odihnă. Practic, toate măsurile sunt pentru a asigura o lichiditate de cash în piață. (...) Măsurile vor fi luate gradual în funcție și de evoluția acestei perioade de criză”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Economiei, în direct la România TV

Va crește prețul la gaze?

Întrebat dacă va crește prețul facturilor la gaze sau la electricitate, după liberalizarea prețurilor, ministrul Virgil Popescu a răspuns: 

”Nu au cum să crească facturile. Uitați-vă la prețul petrolului, prețul gazului este legat, deci este exclus o creștere a prețurilor la facturile de gaze naturale. La electricitate, prețul este reglementat până la 31 decembrie. Chiar mă aștept ca prețul la gaze naturale să scadă și și factura la populație să scadă. Prețul la motorină și la benzină la pompe ați văzut că a scăzut”, a mai completat ministrul Economiei.  

BNR a cotat luni euro la 4,8242 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel