Cumințenia Pământului. Ce se întâmplă cu banii donați

Vlad Manolache / 07 dec 2018 / 16:25 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

„Cumințenia Pământului" a atras atenția multor români care au donat sume substanțiale pentru ca opera să rămână în România. S-a decis ce se va întâmpla cu sumele strânse după ce campania a eșuat.  

„Cumințenia Pământului" a devenit un obiectiv cultural național, însă campania de donații care ar fi trebuit să aibă drept finalitate rămânerea operei lui Constantin Brâncuși în România a eșuat. Acum statul trebuie să restituie donațiile. Guvernul a amânat măsura până la 31 decembrie 2019.

„Guvernul României a adoptat în şedinţa de vineri, o Ordonanţă de urgenţă privind prorogarea unor termene având în vedere faptul că, în prezent, procedura de restituire a donaţiilor pentru Cumiţenia Pâmântului trebuie să fie finalizată până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 117/2017", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a restituit suma de 359.473 lei din totalul încasat prin contul deschis la Trezoreria Statului de 370.811 lei, conform Antena 3.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26