Cum vom ști dacă ÎNCEPE războiul în Ucraina. Primele semnale vor porni de la armată

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Războiul dintre Rusia și Ucraina reprezintă o grijă arzătoare atât pentru diplomați, cât și pentru civili, momentul începerii conflictului fiind o necunoscută. 

Intențiile președintelui Putin pentru Ucraina rămân un aspect ce țin mai mult de chiromanție, decât de  negocierile diplomatice ce au loc la ora actuală. Temându-se de un conflict deschis, Statele Unite și-au retras personalul de ambasadă, însă expertul în securitate și apărare Jonathan Marcus spune că acest război, cel mai probabil, a început deja. 

Întrebările în această situație sunt evidente: va ataca Rusia? Va invada Ucraina? Va fi un război cald? Dar nu putem vedea în mintea președintelui Putin, care, din păcate, deține răspunsurile la unele întrebări. 

Sateliții, rol crucial în adunarea informațiilor

Pe lângă temerile evidente, există una nespusă, care stă pe buzele diplomaților și civililor deopotrivă: cum vom ști că va începe războiul?

Formațiunile de tancuri rusești în mod care trec granițele Ucrainei sau un baraj masiv de rachete ori lovituri aeriene împotriva pozițiilor ucrainene ar marca o escaladare dramatică a crizei și o trecere la o nouă fază a conflictului.

Primele alarme vor veni chiar de la armata ucraineană, dar sateliții occidentali și aeronavele de colectare a informațiilor ar putea identifica pregătirile pentru o ofensivă iminentă, scrie BBC

Probabil că vor exista semne clare ale unui atac iminent, spune Michael Kofman, expert în armata rusă la Centrul de analize navale din SUA.

Preludiul conflictului

Printre aceste semne se numără „managementul formațiunilor”, spune el, deoarece o mare parte din ceea ce a fost desfășurat la graniță este format din echipament greu, mai degrabă decât trupele de soldați în sine. Alte semne ar putea fi „dispersia forțelor, un aflux de elemente logistice și de sprijin și o schimbare a aviației cu aripi fixe și rotative”.

Pentru un răspuns mai complex trebuie să analizăm setul complet de instrumente disponibile pentru Moscova și să evaluăm modul în care este utilizat. Și în această lumină, când este pusă întrebarea ”cum vom ști dacă conflictul a început?”, atunci răspunsul poate fi că - a început deja.

Ostilitățile sunt, de fapt, în desfășurare de câțiva ani sub o formă sau alta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel