Cum vede viitorul locurilor de muncă directorul general al LinkedIn

JEFFweiner
JEFFweiner

Jeff Weiner, CEO și cofundator al rețelei LinkedIn, vede situația foarte clar. Din perspectiva sa, piața muncii se va confrunta în viitor cu o mare nesiguranță, ceea ce va duce la redefinirea a ceea ce credem noi că este munca. Weiner, care a listat compania la bursă, este una dintre cele mai importante persoane din Sillicon Valley. El dezvăluie care este modalitatea de a găsi un loc de muncă pe LinkedIn cu trei sfaturi simple.

LinkedIn creează o hartă a locurilor de muncă în funcție de abilitățile utilizatorilor, talent, companii sau localizarea geografică. Pentru acest lucru este nevoie de 3 milioane de persoane care lucrează sau care caută un loc de muncă.

Unde este locul de muncă?

"Există 3,8 milioane de locuri de muncă vacante în SUA", spune Weiner, care susține că nu locurile de muncă sunt problema noastră, ci abilitățile. "Tehnologia creează noi oportunități de angajare, dar nu este nevoie să fii om de știință pentru a avea un loc de muncă în viitor". Doar că este nevoie să investim în educație pe termen lung. Și în formarea profesională pentru a adapta lucrătorii de azi la ceea ce piața de muncă poate oferi.

Fracționarea muncii "Joburile full-time, norma întreagă, este posibil să dispară în viitor. Este o realitate alarmantă pentru mulți, mai ales pentru cei care urmează să se incorporeze pe piața muncii". Tehnologia fuzionează cu economia tot mai mult în fiecare zi. Începem deja să trăim momente de nesiguranță cauzate de necesitatea de a avea mai multe locuri de muncă pentru a ne plăti facturile. Acesta este viitorul. Se poate traduce și printr-o mai mare flexibilitate, cu posibilitatea de a munci de acasă. Prestigiu

Fragmentarea muncii înseamnă că în viitor nu vom mai fi nevoiți să măsurăm munca noastră în funcție de numărul de ore pe care îl petrecem la birou. "Profilul nostru va avea o flexibilitate mai mare pentru a ne arăta identitatea, personalitatea și talentul profesional, iar platforma LinkedIn va ajuta mult în acest sens".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel