Cum va fi vremea de Florii și de Paște

florii
florii

Apropierea marilor sărbători creștine, Floriile și Paștele, face ca majoritatea populației să fie interesată de cum va fi vremea. Chiar dacă din popor se ştie că vremea de Florii prevesteşte vremea de Paşte, specialiștii spun că nu există o regulă. Totuși meteorologii țin să ne liniștească: vremea va fi frumoasă atât de Florii, cât și de Paște.

În România, vremea va fi destul de bună în preajma sărbătorilor pascale. În toată Săptămâna Patimilor vom avea parte de o  vreme plăcută, predominant frumoasă, exceptând zonele joase. În zonele montane  va fi ceaţă şi se va înregistra o uşoară instanbilitate, mai ales după-amiaza.

Potrivit meteorologului Dumitru Baltă, luna aprilie este recunoscută ca fiind capricioasă. Însă, anul acesta aprilie pare să fie mai blândă. Chiar dacă din popor se ştie că vremea de Florii prevesteşte vremea de Paşte, specialiştii spun că "nu există ştiinţific o regulă", însă vremea de Florii va fi caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius. " În vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi mai instabilă, cu averse trecătoare, scrie realitatea.net.

Temperaturile cele mai mari se vor înregistra în partea de S-V a ţării, căci se ştie că primăvara vine începând cu Oltenia, Banat unde se înregistrează temperaturi mai ridicate, în condiţiile în care presiunea atmosferică este în creştere", a mai spus specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel