Cum sunt păcăliți turiștii veniți la Bran

Unul dintre cele mai reprezentative repere ale turismului românesc, Castelul Bran, este vizitat anual de sute de mii de turiști. Iar ca să nu uite că au fost la Castelul lui Dracula, majoritatea pleacă cu un suvenirur de la mulțimea de tarabagii postați la poarta castelului.

Turiştii străini sunt ţintele preferate ale înşelăciunilor, la tarabele de suveniruri din Bran. Obiectele artizanale sunt vândute turiştilor ca fiind autentic româneşti, dar de fapt sunt produse în China, scrie Antena 3.

Aproape trei sferturi din produsele vândute la standurile din staţiunea Bran ar putea fi confiscate şi distruse.

Pe lângă lipsa documentelor de provenienţă, la standuri se pot cumpăra fără probleme arme albe. Un adevărat arsenal de cuţite şi săbii se vând ca suveniruri, lucru interzis de lege.

Citește și: Ce spune avocatul familiei Habsburg despre vânzarea Castelului Bran

Chiar dacă cele mai multe produse vândute ca suveniruri vin din China, comecianţii le spun clienţilor că sunt făcute la noi.

Inspectorii OPC au luat la verificat stand după stand. La fiecare dintre ele, aceeaşi problemă: lipsa documentelor de provenienţă.

Comercianţii verificaţi au la dispoziţie un termen scurt în care pot dovedi cu acte de unde provine marfa pe care o vând. În caz contrar, fiecare dintre ei va trebui să suporte o amendă de 30.000 de lei. În plus, toate suvenirurile vor fi confiscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel