Cum separi gălbenușul de albuș cu un cățel de usturoi. Metodă genială, virală pe TikTok

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Metoda virală prin care să separi gălbenușul de albuș, cu un usturoi.

Separarea albușurilor de gălbenușuri este o practică obișnuită, dar dificilă în bucătărie. Nu de puține ori, gălbenușul se sparge și ajunge în albuș. Cum rezolvă situația un cățel de usturoi?

Potrivit unui clip viral pe Tik Tok, cea mai simplă tehnică de separare a albușului de gălbenuș este cea cu un cățel de usturoi.                     

Pur și simplu îți freci degetele pe cățelul de usturoi, apoi separi foarte ușor gălbenușul - aproape magic - de restul oului.

De când a fost publicat, videoclipul a strâns peste 1,7 milioane de aprecieri și 17.000 de comentarii de la utilizatori care au fost impresionați de tehnică.

„Nu știu cum, dar funcționează”, a fost sentimentul general al utilizatorilor de TikTok.

@callumgray0

#stitch with @callumgray0 #fyp

♬ original sound - Callum Gray

Informații neașteptate despre usturoi

Usturoiul este alegerea perfectă pentru a adăuga aromă unei rețete de mâncare, dar el aduce și o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Usturoiul conține un compus numit alicină, care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și are proprietăți anti-cancer și efecte anti-microbiene, arată experții de la Asociația Americană a Medicilor de Familie. 

Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Spre exemplu, un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe, potrivit DC MEDICAL.RO

Carnea pentru șnitele se ține în lapte cu usturoi, timp de două ore. Motivul este simplu

Atunci când pregăteşti şniţele din piept de pui, trebuie să ai grijă ca în timp ce baţi carnea cu ciocanul să aşezi deasupra o folie de celofan pe fiecare bucăţică pentru a evita ruperea fibrelor.

Carnea pentru şniţele după ce a fost bătută şi condimentată se pune la frigider pentru două ore în lapte cu usturoi. Astfel va fi mai fragedă şi mai aromată

Dacă pregăteşti carnea pe un fund de lemn, udă-l înainte. Dacă lemnul e uscat acesta a "absoarbe" umiditatea din carne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel