Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale!

Vara, aerul condiționat este aliatul tău în zilele toride, însă factura la curent pare să explodeze? Iată cum poți face economie. Vei plăti mai puțin folosind aceste trucuri, fără să renunți la acest aparat care-ți răcorește casa.

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Pentru consumuri optimizate, ar trebui să alegeţi aparatele din clasa A+++, A++, A+ şi A, chiar dacă sunt mai scumpe. Aparatele din clasa A+++ sunt cu până la 65% mai eficiente energetic, cele A++ cu până la 45%, iar cele A+ cu până la 25%, scrie capital.ro. Când nu este necesar să folosiţi aparatura electrocasnică, scoateţi-o din priză! Veţi consuma cu până la 10% mai puţină energie electrică.

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Maşina de spălat vase nu trebuie folosită pentru doar câteva vase şi trebuie scoasă din program opţiunea de uscare.  Frigiderul şi congelatorul trebuie să stea cât mai departe de sursele de căldură şi la cel puţin 20 de centimetri depărtare de perete. Temperatura recomandată pentru frigider eeste între 1 – 4 °C, iar pentru congelator, ar trebui reglată la – 18 °C..

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Electronicele şi încărcătorul telefonului trebuie scoase din priză după folosire. Vor continua să consume multă energie. Monitorul calculatorului trebuie să fie de tip LED sau LCD, iar funcţiile sleep mode, auto-shutdown şi hybernate mode trebuie să fie activate.

Vezi și: Cum să faci răcoare în casă, dacă nu ai aer condiţionat. Trucuri vitale!

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Maşina de spălat trebuie setată pe programul de spălare economic şi rapid (30 de minute), la o temperatură de spălare de 30-40 °C. 

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Boilerul trebuie setat la cea mai mică temperatură sau scos din priză când nu îl folosiţi. Termostatul nu trebuie setat la o temperatură mai mare de 60 °C pentru boiler şi pentru încălzirea centrală.

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Folosiţi sistemul de încălzire/răcire fără a-l seta pe treapta maximă. Scoateţi din priză aerul condiţionat şi sistemul de încălzire atunci când nu le folosiţi. Închideţi uşa încăperii unde aparatul încălzeşte/răceşte, schimbaţi periodic filtrele de aer. Programaţi aerul condiţionat să pornească la anumite ore doar atât cât este necesar pentru a răcori aerul din casă. Nu deschideţi fereastra cât timp aerul condiţionat este pornit – fiecare salt de temperatură duce la o risipă considerabilă de curent.

Cum să plătești mai puțin la curent, când folosești aerul condiționat. Trucuri vitale! Păstraţi temperatura interioară în intervalul 20-22°C. Noaptea, poate fi redusă 18-20°C. Fiecare grad în minus reprezintă o economie de 7%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel