Cum să obții un bronz de durată. Reguli esențiale și sfaturi de la specialiști

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să obții un bronz de durată, trebuie să respecți anumite reguli. Iată ce trebuie să faci.

Înainte să-ţi expui pielea în mod prelungit la soare, exfolierea este cel mai important pas şi se realizează pe tot corpul, cu mai multă atenţie acordată coatelor, genunchilor şi călcâielor, potrivit eva.ro. Evită să te expui radiaţiilor ultraviolete când ai răni deschise sau chiar cu coajă şi iritaţii la nivelul pielii, eczeme sau alte probleme dermatologice. Nu este recomandată epilarea cu 24 de ore înainte de expunerea prelungită la soare.

Pielea hidratată se bronzează mai uşor, iar riscul de arsuri solare este mai mic. Cât timp te bronzezi foloseşte o cremă de corp hidratantă mai grasă decât cea obişnuită.  Asigură-te că bei suficientă apă sau ceai cât timp stai la plajă.

Când trebuie aplicată crema de plajă

Dermatologii susţin că protecţia solară este cu adevărat eficientă atunci când crema sau loţiunea pentru protecţie solară este aplicată pe piele cu cel puţin 20-30 minute înainte de expunerea la soare. Protejează-ţi pielea şi folosește o cremă cu SPF ridicat.

Fă un duş scurt după ce te întorci de la plajă sau piscină, fără burete sau lufă. Apoi, hidratează-ţi bine pielea, acordând o atenţie deosebită zonelor care au fost expuse cel mai mult la soare.

Nu te expune la soare între 10:00 şi 16:00 indiferent de gradul de protecţie oferit de crema pentru plajă. Dacă te bronzezi în mod constant, după ce ţi-ai protejat pielea, dimineaţa şi după-amiaza timp de minim 2 săptămâni, poţi obţine un bronz de durată.

Alimente recomandate

Printre cele mai recomandate alimente cu beta-caroten, ideale pentru o piele bronzată, se numără: morcovii, spanacul, cartofii dulci sau caisele, scrie qbebe.ro. În rândul alimentelor ce conțin tirozină (aceasta este un aminoacid cu rol esențial în sinteza proteinelor și în stimularea melaninei) putem include: carnea de curcan, brânza dulce, avocado, albușul de ou, somonul, migdalele.

Experții în domeniu ne îndeamnă, dacă vrem ca pielea să se mențină cât mai mult timp bronzată și să nu-și piardă strălucirea, să apelăm cu încredere la uleiul de bebeluși. Acesta poate fi aplicat atât pe pielea umedă (în duș), cât și pe pielea uscată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel