Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cum scapi de emoții înainte de vorbitul în public

Un cititor DC News m-a întrebat cum putem scăpa de emoţii atunci când trebuie să susţinem o prezentare la locul de muncă.

Există o mulțime de situații care produc anxietate, dar susţinerea unei prezentări este adesea situaţia cea mai încărcată de anxietate la locul de muncă. Indiferent de importanţa ei, stând în fața altora și sperând să nu ne uităm discursul sau să nu spunem ceva greşit, este o rețetă pentru un nivel ridicat de anxietate.

Încetaţi să vă mai spuneţi că trebuie să vă calmaţi.

Atunci când suntem anxioşi, ne simţim într-un anumit fel. Există fluturi în stomac. Ne tremură mâinile. Și dacă încercăm să ne liniştim sau să ne minţim şi să ne spunem că suntem calmi, este evident că afirmația nu se potrivește cu sentimentele noastre. Dar nervozitatea și entuziasmul se simt într-un mod asemănător: aceiaşi fluturi în stomac, tremurături ale mâinilor. Deci, putem reconstitui aceeași senzație nu ca și anxietate, ci ca emoție prin entuziasmul de a transmite mesajul nostru celorlalţi. (Burkus, 2019)

Dacă am şti că urmează să susţinem o prezentare groaznică, atunci oricum nu ne-am simţi anxioşi. Am simţi teamă. Deci, faptul că simţim nervozitate arată că există un rezultat potențial pozitiv. Și pe acest rezultat pozitiv ar trebui să ne concentrăm.

Nu suntem anxioşi pentru că nu vom obține acel rezultat pozitiv, suntem emoţionaţi pentru că ştim că putem, deci, este vorba despre teama că nu vom reuşi chiar dacă suntem capabili.

Referinţe:

Burkus, D. (2019), How to Deal with Nerves Before a Presentation, Psychology Today.

Dacă doriţi să abordez un anumit subiect, aştept comentariile dvs. pentru a dezbate pe larg subiectul respectiv în următorul articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel