Cum să fierbi corect cartofii. Acesta este secretul

cartofi
cartofi

Să fierbi cartofi este foarte simplu. Toată lumea ştie să facă asta însă, îi fierbeţi corect? Există un mic secret pentru ca aceste legume să fie gustoase şi să nu-şi piardă proprietăţile. 

Pentru a găti cartofi pentru o singură persoană, este suficient un cartof mare sau doi mici. Cumpărați cartofi mijlocii sau mari, dacă sunt foarte mici, ar trebui să-i gătiți cu coajă. 

Pasul 1. Se pune apa să fiarbă, înainte să curăţăm cartofii. Când terminați de curăţat şi de tăiat cartofii, apa trebuie să clocotească.  

Pasul 2. Urmează curăţarea şi tăierea cartofilor. Cel mai bine este ca aceştia să fie de dimensiune potrivită. Dacă îi tăiaţi cubuleţe mici, cartofii se vor fierbe mai repede, însă îşi vor pierde gustul. 

Pasul 3. După ce aţi curăţat şi tăiat cartofii, îi puneţi în apa clocotită. Înainte de acest lucru, puneţi o mână de sare mare în apă. Când observaţi că apa începe să fiarbă din nou, daţi focul mai mic. 

Secretul pentru fierberea cartofilor este să îi așezi în apă fiartă sărată și să nu lași să fiarbă, astfel încât aroma, vitaminele și mineralele vor rămâne în interior.

Timpul de gătire al cartofilor este, în medie, de aproximativ 20 de minute, în funcție de mărimea bucăților. După 15 minute, prindeți un cartof cu un cuțit sau furculiță și dacă intră ușor, este gătit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel