Cum să conduci în siguranță atunci când e vânt puternic

Cum să conduci în siguranță atunci când e vânt puternic / Foto: Pixabay
Cum să conduci în siguranță atunci când e vânt puternic / Foto: Pixabay

Află în articol cum să conduci în siguranță atunci când e vânt puternic.

ANM a emis un Cod Portocaliu de vânt puternic, valabil până marți la ora 23.00. În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h. Totodată a fost emis un Cod Portocaliu de vânt pentru următoarele zone: Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m. Un Cod Roșu de vânt puternic este valabil până marți, la ora 14.00, iar potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

În acest context este foarte important ca șoferii să știe cum pot conduce în siguranță atunci când e vânt, mai ales că anumite tipuri de vehicule sunt mai predispuse la efectele vântului puternic. Dacă vehiculul dumneavoastră este susceptibil la condiții de vânt puternic, luați în considerare amânarea călătoriei până când condițiile meteorologice se îmbunătățesc, dacă puteți, scrie nationalhighways.co.uk.

Înainte de a călători


Este important să vă planificați călătoria în avans, mai ales dacă călătoriți pe rute cu care nu sunteți familiarizat. Alte sfaturi utile pe care ar trebui să le luați în considerare sunt:

1. Verificați disponibilitatea zonelor de servicii de-a lungul rutei dvs.

2. Asigurați-vă că știți cum să operați farurile, mai ales pe cele de ceață.

3. Verificați-vă vehiculul. Este important ca starea tehnică a acestuia să fie perfectă.

4. Împachetați un kit pentru reparații în caz că faceți vreo pană pe drum.

5. Verificați cât mai des prognoza meteo.

Dacă sunt de așteptat vânturi puternice, luați în considerare amânarea călătoriei până când vreme se îmbunătățește. În perioadele de vreme extremă, ajustați momentul în care călătoriți pentru a evita, dacă este posibil, cele mai proaste zile sau ore ale zilei. Este foarte important și să verificați condițiile de trafic înainte.

Când ești pe drum


Următoarele sfaturi vă vor ajuta să fiți în siguranță atunci când conduceți în condiții de vânt puternic:

1. Încetiniți și fiți concentrați la drumul din față – puteți întâlni ramuri  sau chiar copaci căzuți, sau alte obiecte aduse de vânt.

2. Evitați utilizarea secțiunilor expuse de drum, dacă este posibil. Camioanele, rulotele și motocicletele sunt expuse unui risc deosebit.

3. Rafalele de vânt vă pot face vehiculul să tremure. Păstrați întotdeauna un bun control asupra mașinii ținând ambele mâini pe volan.

4. Fiți atenți atunci când traversați poduri sau când mergeți pe un drum aflat în câmp. Este mai probabil să întâlniți vânturi laterale aici. Păstrați spațiu pe ambele părți ale vehiculului pentru a permite ca acesta să fie suflat în lateral.

5. Atenție la vânturile laterale atunci când treceți pe lângă vehicule mai mari. Păstrați spațiu pe ambele părți ale mașinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel