Cum îți influențează social media alegerile alimentare?

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Prietenii tăi de pe rețelele de socializare ar putea să-ți influențeze obiceiurile alimentare, spun cercetătorii britanici.

Aceștia le-au cerut celor 400 de studenți participanți la studiu să estimeze cât de multe fructe, legume, gustări și băuturi zaharoase consumau zilnic prietenii lor de Facebook.

Acei participanți care au crezut că amicii lor de social media au mâncat cele cinci porții zilnice recomandate de fructe și legume, la rândul lor, au mâncat o porție suplimentară.

Dar s-au înfruptat, de asemenea, și de o porție suplimentară de gustări nesănătoase și băuturi zaharoase pentru fiecare trei porții pe care credeau că le-au consumat prietenii lor virtuali.

"Acest studiu sugerează că putem fi influențați de prietenii noștri virtuali mai mult decât ne dăm seama atunci când alegem anumite alimente", a declarat co-liderul studiului, Lily Hawkins, o doctorandă în psihologia sănătății la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia.

Rezultatele oferă dovezi că cercurile sociale online influențează obiceiurile alimentare ale oamenilor și sugerează că ar putea fi posibil să se folosească aceste platforme pentru a încuraja alimentația sănătoasă, potrivit cercetătorilor.

"Implicația este că putem folosi social media ca un instrument pentru a ne ămprumuta reciproc comportamentul alimentară", a spus Hawkins într-un comunicat de presă al universității.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical Appetite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel