Cum faci cel mai pufos piure. Secretul pe care doar chefii bucătari îl știu

Ema Apostu / 13 mai 2019 / 11:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cum faci cel mai pufos piure? Simplu. Cu doar câteva trucuri pe care ar trebui să le ai puse bine.

Ingrediente necesare pentru piureul de cartofi pufos

 

8 cartofi mari

o jumătate de cană de unt la temperatura camerei

trei sferturi dintr-o cană de lapte (poţi să mai adaugi puţin dacă mai este nevoie)

o jumătate de cană de smântână

- piper proaspăt măcinat

- o linguriţă de sare

Vezi și: De ce să adaugi cola în aluatul pentru șnițele. Trucul secret folosit de bucătari

Cum faci piureul de cartofi pufos

 

Pune la fiert cartofii decojiţi, tăiaţi în patru, 15-20 de minute, până se mai înmoaie. Scurge apa din vas, apoi zdrobeşte cartofii, după ce ai pus unt peste ei. După ce ai pasat cartofii, toarnă laptele treptat. Adaugă smântâna, sarea şi piperul şi amestecă.

Trucuri pentru piureul de cartofi

 

Ai grijă la tipul de cartofi pe care îl foloseşti. Găteşte doar cartofi albi, însă nu unii care se sfărâmă la fierbere. Aceştia tind să aboarbă mai multă apă, aşa că afectează atât gustul, cât şi consistenţa piureului, scrie divahair.ro.

Serveşte piureul imediat, cât este cald. Dacă găteşti o cantitate mare şi rămâne în plus, reîncălzeşte-l la servire, punându-l la bain-marie, adică la aburi.

Nu fierbe prea mult cartofii. Echilibrul este cheia pentru obţinerea unui piure de cartofi pufos. 

Vezi și: Cum fierbi carnea tare mai repede. Cele mai eficiente trucuri


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84