Cum explică Poliția Capitoliului intrarea protestatarilor în clădire. ALERTE de securitate simultane

Poliția Capitoliului Statelor Unite a explicat cum a fost posibilă pătrunderea protestatarilor în clădire. 

”Ofițerii Poliției Capitoliului Statelor Unite și forțele de ordine partenere au răspuns curajos când s-au confruntat cu mii de indivizi împlicați în acțiuni de protest violente în timp ce luau cu asalt clădirea Capitoliului SUA” consideră Poliția Capitoliului. 

”Acești indivizi au atacat activ ofițerii Poliției Capitoliului și alte forțe de ordine în uniformă cu țevi metalice, iritanți chimici și alte arme, fiind determinați să intre în Clădirea Capitoliului, provocând pagube mari. În timp ce protestatarii forțau drumul lor către Camera Reprezentanților, unde membrii Congresului se adăposteau, un angajat al USCP (Poliția Capitoliului Statelor Unite- n.r.) și-a descărcat arma de serviciu, lovind o femeie adultă. I-a fost acordată asistența medicală imediată, femeia fiind transportată la spital, acolo unde, ulterior, a murit, din cauza rănilor. A fost identificată ca Ashli Babbitt.” transmite surse citată, precizând că polițiștii implicați și angajații USCP au fost plasați în concediu administrativ până la finalizarea anchetei. 

Cu privire la alte incidente violente care s-au petrecut în Capitoliu, sursa citată transmite că ”ofițerii au răspuns simultan unor informări cu privire la  o bombă” plasată în First Street, 300, dar și cu privire la o a doua bombă din Canal Street, 400. Vezi aici mai mult despre bombele plasate

În plus, în același timp, un vehicul suspect a fost identificat în First Steet, 300. 

Ambele dispozitive artizanale plasate în ziua protestului erau ”periculoase și ar fi putut provoca un mare prejudiciu siguranței publice” transmite Poliția Capitoliului. Dispozitivele au fost dezactivate și au fost predate FBI pentru investigații. Și mașina identificată a fost investigată de USCP, FBI și ATF. Poliția Capitoliului a arestat proprietarul mașinii și alți 13 suspecți pentru intrarea ilegală în Capitoliu. 

Poliția Capitoliului mai anunță că peste 50 de polițiști și protestatari au fost răniți în timpul ”atacului asupra Capitoliului”. Mai mulți polițiști au fost spitalizați cu răni grave. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel