EXCLUSIV  Cum am fost interzis în Bucegi - GALERIE FOTO

Zilele trecute, după două zile de stat cu ochii în laptop, mă hotărăsc să fac o mică plimbare pe Platoul Bucegilor. Aglomerație, ca pe marile bulevarde, sute de mașini circulând bară la bară.

Urc la Dichiu și de acolo o iau  spre Piatra Arsă. La bifurcația spre cabana Valea Dorului mă decid să merg în acea direcție, să văd cum arată pârtia de schi de la Valea Soarelui, care coboară de la Cota 2000 din Sinaia. Cei doi kilometri sunt un calvar, drumul foarte prost este compensat cu peisajele de vis al Bucegilor. Opresc din loc în loc, fac fotografii, și mă îndrept spre Valea Dorului.

De aici începe o aventură, care, dacă nu eram protagonistul ei mi-ar fi fost greu de crezut.

Lângă stația terminus a telescaunului văd tunurile de zăpadă, frumos aliniate, care dădeau un pitoresc aparte acestei zone. Scot aparatul de fotografiat și încerc să trag câteva imagini. Dar, stupoare: unul dintre paznici vine și mă atenționează că nu am voie să fotografiez.

- Bine, bine, dar vreau să fac câteva fotografii și cu peisajul care se deschidea către Valea Soarelui, până spre Cota 2.000. 

- Nu aveți voie să faceți fotografii nici cu peisajul, îmi șuieră printre dinți tipului, care părea încărcat de misiunea lui de vajnic păzitor al comorilor naturale ale Bucegilor. Trebuia să pun eu barierele, să nu mai puteți trece.

- Dar la iarnă, dacă vin la schi, pot fotografia?

- Atunci da, dar acum nu, mi se răspunde. De unde să știu eu că nu sunteți de la vreun ziar și ați venit să fotografiați aici, mi se mai răspunde.

- Dar vreau să merg la cabană (Valea Dorului). Dacă aveați barierele puse, cum mai puteam trece, îl întreb.

- Nu știu, asta nu mai este treaba mea, primesc răspunsul. 

Fără a mai comenta interdicțiile "stăpânului Bucegilor" mă întorc, iar din câteva puncte stategige scot aparatul și reușesc să prind câteva imagini chiar spre locul cu pricina, spre dezamăgirea salariatului Primăriei Sinaia, care pare depășit de situație, pentru  că nu a putut să-și ducă misiunea până la capăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel