EXCLUSIV  Cum a fost la sediul AUR în noaptea când a inceput visul parlamentar. Ce NU s-a văzut la TV / video

George Simion (AUR)
George Simion (AUR)

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reprezentat marea surpriză a alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

În „seara istorică” a votului, așa cum a numit-o copreședinte George Simion, am participat la declarația de presă a liderilor partidului, la sediul AUR. Acesta este situat într-o clădire veche de pe Strada Traian din Sectorul 2 al Bucureștiului.

În micuța curte interioară cu câțiva brăduți de partea dreaptă, camerele de filmat erau ațintite către omul momentului, George Simion, și alte personalități din AUR precum copreședinte Claudiu Târziu sau Diana Ivanovici-Șoșoacă, îmbrăcată în straie populare. Pe un fundal plin de Drapelul României și inscripții galbene, culoarea partidului AUR, liderii formațiunii politice așteptau momentul final.

Susținătorii au venit la țanc

Odată cu apropierea orei 21, Simion a avertizat urmăritorii săi să nu ia în seamă sondajele care, în opinia sa, ar avea interese împotriva AUR. Un alt apel al lui George Simion a fost către reprezentanții din secțiile de votare, îndemnându-i pe aceștia să fie vigilenți până la final.

Cu câteva minute înainte de încheierea votului, curtea interioară a sediului s-a umplut cu susținători înfofoliți în Steagul Național sau tricouri inscripționate cu sigla partidului. Tot atunci a ajuns și artistul Nicolae Voiculeț care și-a făcut loc prin mulțime pentru a urca pe treptele „piedestal”. Dintre simpatizanții AUR, unul mai din față mi-a atras atenția. Bine făcut și cu un fular tricolor la gât, susținătorul i-a făcut cu ochiul liderului AUR și i-a zâmbit, fără nici urmă de mască. De altfel, nu a fost excepția serii: pe lângă politicieni, unii susținători au preferat și ei să ignore restricțiile anti-Covid-19.

Marea victorie de la 21:00

La ora 21:00, George Simion și-a început discursul. În mod paradoxal, politicianul focșănean a declarat victoria - intrarea în Parlament cu trecerea pragului de 5% - chiar ghidat de sondajele de care se ferea cu câteva minute în urmă. Mulțimea aplaudă și televiziunile intră în direct cu un viitor parlamentar român, lucru neașteptat de presă în opinia sa.

„Este o victorie a neamului românesc. (...) Suntem surpriza acestor alegeri. Vă mulțumesc și vă felicit pe toți pentru lucrul mare pe care am reușit să-l facem astăzi. Bravo, victorie!”, a transmis Simion, adăugând că partidul său nu este extremist, ci radical.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel