"Culturi în dialog România-Iran", expoziţie de covoare, ceramică și articole vestimentare

O expoziție inedită fost vernisată, marți, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Expoziţia "Culturi în dialog România-Iran" cuprinzând covoare, ţesături, ceramică, articole vestimentare din cele două ţări a fost vernisată, marţi, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în prezenţa ambasadorului Morteza Aboutalebi.

"Ne-am propus de ani buni dialogul între culturi, noi desfăşurăm aici două programe care sunt rezervate culturilor străine - în primul rând programul care s-a numit 'Dialogul civilizaţiei' şi pe care l-am început în 2008 (...) şi 'Cultura românească întâlneşte culturile lumii'. Ceea ce ne propunem este ca publicul care vizitează Muzeul Satului - sigur, un public majoritar românesc - să cunoască culturi care vin din spaţii foarte îndepărtate din punct de vedere geografic, dar care sunt destul de apropiate de noi prin motivele decorative, prin cromatică", a declarat managerul Muzeului Satului, Paula Popoiu.

"Astăzi avem dialogul între România şi Iran"

Ea a spus că Muzeul Satului a devenit un loc pentru aproape toate culturile reprezentate la Bucureşti de ambasade. "Astăzi avem dialogul între România şi Iran. Avem, în primul rând, covoare, pentru că Iranul e un loc unde covoarele sunt renumite, (...) dar alături de ele, din colecţiile Muzeului Satului, am pus şi covoare româneşti, care nu ies în evidenţă faţă de cele iraniene nici cromatic şi nici ca motive decorative. (...) Avem, de asemenea, un dialog creat de noi între un designer de modă din Iran, Mina Rafie, şi studenţii Universităţii Naţionale de Arte, conduşi de profesorul Chihaia, care au venit cu costume făcute de ei, inspirate din cele tradiţionale româneşti", a afirmat Popoiu.

Potrivit acesteia, vizitatorii vor mai vedea exponate din metal, obiecte care se folosesc în viaţa de zi cu zi şi piese de mobilier.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 16 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel