Cu capul sus la Cannes 2015. Corneliu Porumboiu şi Radu Muntean în Selecţia oficială

Am ales drept titlu Cu capul sus... pentru că aşa se cheamă filmul de deschidere al celei de a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes, La tete haute al regizoarei franceze Emmanuelle Bercot.

Am ales titlul Cu capul sus...  şi pentru că mi se pare că el se potriveşte prezenţei cineaştilor români pe Croazetă: Corneliu Porumboiu şi Radu Muntean, care  au fost selecţionaţi în Competiţia oficială, în secţiunea Un Certain regard.

Sincer vorbind, mi se pare că ei sunt cei mai cunoscuţi din acest pluton, alături de Kurosawwa Kiyoshi. Împreună vor concura pentru premiile Un Certain regard, al cărei juriu va fi prezidat de Isabella Rossellini.

Citește și: CANNES 2015: Ingrid Bergman, pe afişul oficial al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film - VIDEO

Cât despre selecţia competiţiei oficiale, cea unde se joacă marile premii ale festivalului, La Palme d Or şi celelalte, sub ochii celor doi preşedinţi, fraţii Coen, anul acesta a fost aşteptată cu un interes deosebit, fiind prima din noua eră ce se a nunţă a fi cea a noului preşedinte al festivalului de la Cannes, Pierre Lescure.

Mari deosebiri nu am observat. Mulţi asiatici, cea ce era de aşteptat, italieni de asemenea, Nanni Moretti, Paul Sorrentino, obişnuiţi ai casei, mai puţini ameriani Gus Van Sant, Todd Hayness. Defilăm cu aceiaşi, se întreabă criticul ziarului Liberation? Să nu ne grăbim. Poate că au fost cei mai buni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel