CT Popescu: Prinderea lui Hayssam, un eveniment neașteptat pentru autorități

CT Popescu a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV că aducerea lui Omar Hayssam în România reprezintă mai degrabă un eveniment neașteptat pentru autorități. Totodată, autoritățile nu au interesul să afle anumite răspunsuri referitoare la fuga lui Hayssam din țară, a mai menționat  CTP.  În acest sens trebuie menționat faptul că dosarul răpirii ziariștilor în Irak, în urma căruia Hayssam a fost condamnat, a fost secretizat de președintele Traian Băsescu pentru o perioadă de 50 de ani.  

"Aducerea lui Omar Hayssam este considerată ca pe o victorie a lui Traian Băsescu, sau a consilierilor domniei sale. Evident, nu poți să crezi așa ceva, după atâția ani în care nu s-a întâmplat nimic, brusc, acum, Omar Hayssam este trimis pachet în țară din Siria, o țară aflată în sitiuația pe care o știm, confuză, sângeroasă. Așa că mai degrabă este un eveniment neașteptat pentru autoritățile române, în cap cu președinția și chiar nedorit, pentru că domnul Omar Hayssam ar trebui să răspundă acum, dacă se află în custodia autorităților române, ar trebui să răspundă, să facă lumină în chestiunea fugii din țară, pentru că atunci au fost, să spunem  pedepsiți, în emblemă au fost siliți să-și dea demisia șefii serviciilor secrete. Dar aceea a fost o sancțiune generală, o demisie să-i spunem de onoare, nu s-a stabilit o responsabilitate precisă în cazul structurilor respective ale Ministerului de Interne, ale Procuraturii, ale serviciilor de informații, cine anume sunt persoanele și departamentele și unitățile care  nu și-au făcut datoria, sau care au fost de conivență cu acest infractor, cu acest terorist , pentru ca el să fugă din țară", a declarat CT Popescu la RTV.

"Așa ceva nu s-a stabilit niciodată, deci ar putea fi stabilit lucrul acesta, ceea ce nu este spre fericirea organelor, pentru că indiferent de regimul aflat la putere, aceste structuri, aceste instituții  de forță și de culegere de informații  ale statului se apără în primul rând pe ele însele".

Întrebat dacă Hayssam ar putea anumite răsăunsuri la activitatea sa, CT Popescu a mai declarat că "Șansele sunt practic nule, autoritățile nu au interesul ca aceste răspunsuri să fie cunoscute. De altfel, dintre cei aflați în structurile executive, operative ale acestor organe în 2006, sunt și acum. De ce ar avea interesul să fie cunoscute așa cum au fost ele.

Despre prinderea lui Hayssam, după episodul răpirii ziariștilor români în Irak, senoir-editorul Gândul a spus că: "Acesta a fost prilejul unei adevărate ode închinate serviciilor secrete și organelor de forță din România, după care, același Omar Hayssam  a fost prilejul pentru catastrofă, pentru una dintre cele mai mari rușini care le-a suferit aceste organe în istoria României, și anume plecarea lui Hayssam din țară", a mai declarat CT Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel