Cruce Caraiman, renovare. Intervenţie MApN

Acţiune spectaculoasă pentru ducerea materialelor necesare reabilitării Crucii de pe Caraiman (Crucea Eroilor de la Buşteni). 

Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman au fost transportate pe calea aerului, cu un elicopter. Proiectul cu titlul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor “Crucea Caraiman”/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POR - Programul Operaţional Regional 2014-2020 (coordonat de MDRAP).

Contractul de finanţare a fost semnat de MApN şi MDRAP, iar antreprenorii lucrărilor de restaurare a monumentului au început, în cursul zilei de luni, 7 august, transportul pe calea aerului a materialelor necesare organizării de șantier pe Vârful Caraiman. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

Crucea Caraiman, construită între anii 1926 şi 1928, a fost desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit Guinness World Record.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel