Cronologia atentatelor teroriste din Moscova

moscow
moscow

Capitala Rusiei nu a fost foarte liniștită în ultimii ani. Din anul 1999 până în prezent 272 de persoane și-au pierdut viața în atentate teroriste.

Cele mai recente atentate din Moscova au avut loc în luna August 2010, când la metroul din capitala Rusiei au avut două explozii simultate, care au omorât peste 40 de oameni și au rănit alte 90 de persoane. Atacul a fost făcut de două femei din Cecenia.

Tot în August, dar în 2006, o explozie în piața Cherkizovo a făcut 14 victime și a rănit 61 de oameni. Acest atac a fost făcut de un extremist naționalist rus, care a vrut să omoare imigranții care lucrau acolo.

O femeie a omorât, în aceeași lună a anului 2004, zece persoane și a rănit alte 33. Aceasta s-a autodetonat în apropierea unei stații de metrou. Autoritățile declarau atunci că femeia voia să ducă atentatul sub pământ, dar s-a aruncat în aer în momentul în care polițiștii au observat că are un comportament ciudat.

În Februarie 2004, un atentat sinucigaș a ucis 41 de oameni și a rănit 250. Atacul a avut loc într-un metrou din capitala țării.

Un alt atentat sinucigaș a avut loc în decembrie 2003. Un bărbat s-a aruncat în aer în apropierea ”National Hotel” din centrul Moscovei. Exploza a omorât șase oameni și a rănit alți 14.

În luna iunie a aceluiași an, 16 oameni și-au pierdut viața și 60 au fost răniți, după ce doi teroriști sinucigași au comis un atac la festivalul rock Kryla.

În octombrie 2002, 50 de membrii a unei organizații de militanți au luat peste 900 de ostatici într-un teatru din Moscova. Aceștia au plantat explozibili în public și au amenințat că îi vor detona dacă autoritățile nu le îndeplinesc cererile. După patru zile, trupele antitero au descins în teatru și i-au reținut pe teroriști cu ajutorul gazelor otrăvitoare. 130 de ostatici au murit din cauza gazului.

Tot în octombrie 2002, o mașină capcană, parcată lângă McDonald's, a omorât o persoană și a rănit opt.

În luna Februarie a anului 2001, un dispozitiv explozibil plantat în stația de metrou Belorusskayan a rănit 20 de persoane. Autorii acestui atac nu au fost indentificați.

În august 2000, explozia unei bombe improvizate a omorât 13 oameni și a rănit alți 61 în pasajul subteran din apropierea pieței Pushkinskaya.

În anul 1999, tot în luna agust, o bombă a ucis o femeie și a rănit 41 de persoane într-un mall din piața Manezhnaya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel