Criză Venezuela. Mike Pence cere ONU să-l recunoască pe Juan Guaido

Reuniune ONU
Reuniune ONU

Mike Pence a cerut miercuri ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept lider al Venezuelei.

Vicepreşedintele american Mike Pence a cerut miercuri ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept liderul Venezuelei şi a solicitat plecarea lui Nicolas Maduro de la putere, atrăgându-şi imediat critici virulente din partea Rusiei, care a denunţat 'ingerinţele' SUA pentru o 'schimbare de regim' în Venezuela, potrivit AFP şi Le Figaro. 

Evocând în faţa Consiliului de Securitate, reunit la cererea Washingtonului, 'un stat în derută', Mike Pence a precizat că Statele Unite sunt pe cale să redacteze un proiect de rezoluţie pentru această recunoaştere de către Naţiunile Unite. El ar putea fi prezentat în Adunarea Generală a ONU, unde Rusia şi China, aliaţii preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, nu au drept de veto. 

Adresându-se reprezentantului Venezuelei, care butona la telefonul său mobil, vicepreşedintele american i-a spus că ar face mai bine dacă s-ar întoarce la el în ţară pentru a-i spune lui Nicolas Maduro că 'timpul său s-a scurs'. Maduro 'trebuie să plece', a insistat Mike Pence. Reamintind sancţiunile individuale deja luate de Washington împotriva oficialilor venezueleni, Pence a anunţat, de asemenea, că preşedintele american Donald Trump va 'adopta în curând sancţiuni împotriva Cubei pentru a pedepsi prezenţa sa negativă în Venezuela'. Washingtonul va suplimenta cu 60 de milioane de dolari asistenţa sa umanitară pentru venezueleni, a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel