Criză refugiați. Adrian Năstase avertizează: Nu suntem pregătiți pentru schimbările ce vor avea loc

Fostul premier Adrian Năstase atrage atenția, într-o postare pe blogul personal, că România nu conștientizează ”încă” schimbările care vor avea loc în viitorul apropiat atât în politica europeană, cât și în cea globală, pe fondul crizei refugiațilo. Mai mult chiar, fostul prim-ministru consideră că nici măcar nu suntem pregătiți pentru ele. 

Adrian Năstase nu și-a încheiat încă vacanța pe care o petrece în aceste zile în Turcia. Aflat în  Bodrum, fostul premier descrie ce a văzut în timpul unei plimbări prin oraș fără a omite să lanseze și un semnal de alarmă în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaților după Al Doilea Război Mondial.

[citeste si]

”Se pare ca drumul refugiaților a trecut si pe aici. Ieri am fost in oras. Mai multe femei si mai mulți tineri purtau pe strada niște pancarte in engleză – „sunt refugiat din Siria, ajutati-ma".

Nu cred ca suntem constienti încă de amploarea schimbărilor ce vor avea loc in politica europeană si globală in lunile ce vor urma. Si nu cred ca suntem pregătiți pentru ele. Capitalismul occidental ne-a învățat in ultimii 25 de ani ce înseamnă individualismul. Acum ni se cere sa aplicam, din nou, solidaritatea. Se pare insa ca in numele individualismului altora...”, a scris, vineri, pe blogul personal, Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel