Criza migranților: Facebook, Google, Twitter vor șterge în 24 de ore mesajele în germană care incită la ură

retele-de-socializare
retele-de-socializare

Facebook, Google și Twitter s-au pus de comun acord să șteargă de pe paginile lor de internet mesajele în germană care incită la ură în cel mult 24 de ore de la postarea acestora, informează Agerpres.

Cele trei portaluri au convenit ca în Germania să respecte legile acestei țări referitoare la mesajele care incităla ură. În urma unor critici venite de la guvernul din Berlin, care le reproșase că reacționează mult prea lent în îndepărtarea textelor cu caracter xenofob, giganții internetului au decis să șteargă mesajele respective.

Pe măsură ce criza refugiaților se adâncește, s-a constat că manifestările de extremă dreaptă în limba germană devin tot mai frecvente pe Facebook, Twitter și YouTube, iar ministrul Heiko Maas a cerut acestor platforme să elaboreze un plan de acțiune pentru a combate aceste probleme.

Demnitarul german a declarat că echipe de specialiști germanofoni formați special pentru acest tip de activitate juridică vor verifica mesajele internauților. Pentru a semnala mesajele care incintă la ură în vederea blocării conturilor de internet ale autorilor acestor texte se vor crea mecanisme 'user friendly'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel