Criza de energie electrică continuă. Debitul Dunării sub cotele normale

dunarea
dunarea

Debitele râurilor vor fi, în următoarele 24 de ore, staţionare, cu excepţia cursului inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere uşoară, în timp ce pentru fluviul Dunărea, la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, cotele apelor vor fi staţionare. Reprezenanţii Transelectrica au atras atenţia că debitele scăzute ale râurilor reduc producţia de energie electrică şi au cerut oprirea exporturilor.

Potrivit ANAR, în ultimele 24 de ore nu s-au semnalat depăşiri ale mărimilor caracteristice de avertizare pe cursurile de apă, însă formaţiunile de gheaţă au fost în extindere şi intensificare. Se menţin podurile de gheaţă pe sectoarele Baziaş-Dr.Tr. Severin, în timp ce în aval de Porţile de Fier curg sloiuri care acoperă 60%-90% din suprafaţa apei pe sectorul Gruia-Olteniţa.

Ministerul Mediului a emis o avertizare către teritoriu în care anunţa autorităţile locale să se pregătească în aceste două săptămâni pentru că ulterior ar putea veni inundaţiile. Prognoza meteo arată că în următoarele două săptămâni vremea se va menţine rece şi nu vor fi condiţii de topire masivă a zăpezii.

Astfel, râurile vor avea debite, în general, staţionare, doar pe cursul inferior al Mureşului semnalându-se o uşoară scădere, iar formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel