EXCLUSIV  Cristina Prună (USR), replică la declaraţiile făcute de Florin Cîţu la dezbaterea DC News

Cristina Prună. Foto: Facebook
Cristina Prună. Foto: Facebook

Cristina PRUNĂ, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, a comentat declaraţiile făcute de către premierul Florin Cîţu legate de independenţa energetică a României. 

"Nu-mi este clar, din ceea ce am văzut, dacă e necesară o birocraţie suplimentară pentru cei care vor beneficia de această compensare a facturii, de aceea spun că e nevoie de o explicare a mecanismului. Acolo unde este urgenţă este în aplicarea unui ajutor către oameni. Cred că 1 noiembrie este cel mai târziu moment în care orice fel de compensare şi orice fel de ajutor către oameni şi către industrie trebuie aplicat. Deja am întârziat nepermis de mult cu consumatorul vulnerabil. (…)

Vreau să mă mai refer la un lucru, pentru că l-am auzit pe premierul Cîţu discutând despre independenţa energetică a României. Această independenţă energetică practic nu se poate atinge decât prin investiţii. Şi avem la îndemână anumite proiecte care au fost deja începute şi care, din păcate, au trenat mult prea mult timp. Mă refer, de pildă, la centrala pe gaze de la Iernut care trebuia să fie gata de acum 2-3 ani dar iată că nu o avem gata şi practic fiind un producător de energie am avea un surplus care ar intra în sistem şi care poate avea o influenţă pozitivă asupra competitivităţii preţului pe care consumatorul îl resimte.

0Mai sunt şi alte proiecte care pot fi începute; există un fond de modernizare care acum a ajuns la peste 10 miliarde de euro pe care România îl poate acces, bani europeni din certificatele de carbon, până în 2030. (…) Sunt multe alte investiţii, reactoarele de la Cernavodă, aici vorbim de un termen mult mai lung, dar sunt şi măsuri imediate pe care le putem lua şi care să se reflecte în ceea ce vom avea noi pe piaţă" a declarat Cristina Prună (USR PLUS), în cadrul dezbaterii ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale".

DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro, a organizat în data de 23.09.2021, dezbaterea ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale".

Conferința a reunit reprezentanți ai decidenților, legislativului, furnizorilor de energie și gaze, reprezentanți ai autorității de reglementare, experți și și-a propus să analize soluțiile imediate la tema momentului: tarifele liberalizate la energie și gaze naturale.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel