Cristian Mihai Dide, acțiune de amploare după reținerea copiilor aflați în curtea unei școli din Constanța

Mai mulți copii aflați în curtea unei școli din Constanța au fost luați cu duba de poliție și amendați. În acest context, ONG-ul condus de Cristian Mihai Dide demarează o acțiune de amploare pentru a-i ajuta.

”Asociația EII-”Evoluție În Instituție” alături de Avocat Cuculis - C.A Cuculis Si Asociatii, la propunerea celor din urmă, vor oferi asistență juridică minorilor din Municipiul Constanța ce au fost reținuți abuziv de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța.

EII a atras tot timpul atenția asupra modului abuziv în care persoanele identificate sunt conduse la secțiile de poliție administrate de Politia Romana. Deoarece în ultimii 3 ani de activitatea ai asociației, aceasta s-a concentrat mai mult pe identificarea și combaterea abuzurilor săvârșite de reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne, Romania împotriva persoanelor ce își exercitau dreptul la liberă exprimare, percepția opiniei publice era influențată de comunicatele de presă mincinoase ale instituțiilor.

Acestea denaturau tot timpul informația, ca în cazul de față, aruncând vina pe cetățenii fermi care își cereau vocal drepturile. Din punctul de vedere al MAI, poliția și-a făcut tot timpul treaba, vina fiind doar a cetățenilor. În cazul în care există suspiciuni de abuz, opinia publică este mințită cu anchete de fațadă cărora nu le aflăm niciodată rezultatul. A se vedea cazul Carcal, Bolintin, Galați și acum o să urmeze cazul Constanța. Chiar dacă Corpul de Control al MAI a fost deja trimis la Secția 2 Poliție Constanța, acesta nu a fost altceva decât o mișcare de imagine a Ministrului Marcel Vela, rezultatul anchetei neurmând a fi făcut vreodată public.

De această dată EII alături de Avocat Cuculis - C.A Cuculis Si Asociatii vor solicita instanței să constate modul abuziv în care cei 8 minori au fost conduși la secția de poliție și să oblige Inspectoratul de Poliție Județean Constanța să le plătească acestora daune morale. Până în acest moment EII a contact 3 dintre părinții minorilor, care deja au acceptate să formuleze plângeri împotriva modului abuziv în care polițștii din Constanța și-au desfășurat activitatea. Facem apel pe această cale și la ceilalți părinți să nu se lase intimidați și să adere la acest demers. Încheiem prin a vă reaminti că aceste ”plimbări la secție” au rolul coercitiv de a intimida și a induce o stare de temere cetățenilor. Astfel de tehnici sunt predate în școlile de poliție sub falsul pretext că orice polițst poate conduce o persoană identificată la secție”, a transmis Evoluție În Instituție, organizație a cărui președinte este Cristian Mihai Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel