Cristi Juncu, aniversare 8 ianuarie. Regizorul cu un program ideatic îndrăzneţ

Pe data de 8 ianuarie, îndrăgitul regizor Cristi Juncu își sărbătorește ziua de naștere.

Cristi Juncu s-a născut la 8 ianuarie 1968, în Bucureşti. A studiat regia de teatru la Academia Luceafărul, între 1990 şi 1995, având-o ca profesoară pe Cătălina Buzoianu.

Cristi Juncu – preocupările unui burghez

Într-un interviu, Cristi Juncu afirma că este un burghez şi că are preocupări dictate de o structură conservatoare, dorind să trăiască o viaţă confortabilă, cu o familie reuşită, fără revoluţii. De aceea piesele de teatru pentru care optează sunt mai puţin despre marginali, despre revoluţionari sau despre indivizi care vor să întoarcă lumea cu fundul în sus.

Însă, Cristi Juncu este un regizor cu un program ideatic îndrăzneţ, coerent din punct de vedere estetic şi temeinic elaborat. După ani de tatonări, de căutări şi descoperiri, el a devenit un artist elaborat, în ale cărui spectacole se vede şi se aude gândul regizorului pretenţios, atât la nivelul textului dramatic, cât şi la cel al jocului actorilor. Soluţiile sale scenice sunt fie surprinzătoare şi inspirate, fie de o discreţie bine temperată, dar niciodată lăsate la voia întâmplării. Autor de piese de teatru, traducător, dar şi un talent în adaptarea pentru scenă a textelor dramatice, Cristi face în arta teatrală românească o figură bine conturată, sobră, dar nu lipsită de umor fin, intelectuală, expresivă.

Teatrul Nottara și toți iubitorii teatrului îi doresc lui Cristi Juncu un sincer "La mulți ani!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel