Cristi Danileț a primit cetățenia Republicii Moldova

Cristi Dănileț, după ce a fost exclus din magistratură, a primit cetățenia Republicii Moldova
Cristi Dănileț, după ce a fost exclus din magistratură, a primit cetățenia Republicii Moldova

Cristi Danileț, exclus din magistratură, a căpătat  cetățenia Republicii Moldova, decretul în acest sens fiind semnat de către președintele Maia Sandu.

Cristian Danileț, fost judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, din România a primit cetățenia Republicii Moldova. Decretul a fost semnat de președintele Maia Sandu și a fost publicat în Monitorul Oficial pe 18 noiembrie 2022, informează tvrmoldova.md.

De asemenea, și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, i-a fost conferită cetățenia Republicii Moldova.

I-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor Daniel-Marius Staicu.

Cristi Dănileț, pentru a doua oară exclus din magistratură

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus pe 22 mai, 2022,  excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru abateri disciplinare, constând în apartenenţa la o formaţiune politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Vezi și: Dănileţ s-a vrut la CCR! Chirieac: Excepţional! L-au dat afară ai lui, magistrații, dar e bun la CCR!/ Tache: Îmi pare rău să vă dezamăgesc...

„Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în încălcarea interdicţiei de a face parte din formaţiuni politice şi pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi d) din acelaşi act normativ', se arată în decizia CSM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel